Izmir'de Dere Kenarinda Cesedi Bulunan Gencin Öldürülmesine Iliskin Dava Sürüyor

Izmir'in Bergama ilçesinde dere kenarinda yanmis halde cesedi bulunan Merter Gergin'in öldürülmesiyle ilgili davanin görülmesine devam edildi.

Ödemis Agir Ceza Mahkemesindeki üçüncü durusmaya, tutuklu saniklar Mustafa A. ve Ibrahim Ç, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Maktulün annesi Naime Gergin ile eski esi Özge B. ise mahkeme salonunda hazir bulundu.

Tanik olarak dinlenen Naime Gergin, su ifadeleri kullandi:

"Mustafa A. ve Gamze Y. ogluma uyusturucu temin etmistir. Oglumla her seyi paylasirdik. Cinayetten 20 gün önce oglum Merter çok üzgündü. Mustafa A'nin kendisine zorla bir is yaptirmak istedigini söyledi. Yapmazsa ailesine zarar vereceklerini anlatti. Cinayet sonrasi evime gelenler, uyusturucu ticaretinden yakalanan bazi kisilerin olaydan oglumu sorumlu tuttugunu söylemislerdi. Cinayet de bununla baglantili olabilir. Saniklardan sikayetçiyim."

Özge B. ise saniklardan Mustafa A'nin kendisine 8 Haziran 2019'da telefondan el sallama isareti gönderdigini anlatti.

Mustafa A. ise "Merter Gergin, esim Gamze’yi rahatsiz ediyordu. Bu nedenle onun eski esine ulasmaya çalistim. Amacim, Özge'nin Merter'i uyarmasini saglamakti." savunmasini yapti.

Mahkeme heyeti, 2 sanigin tutuklulugunun devamina karar vererek durusmayi erteledi.

Bayindir ilçesinde yasayan Ali Merter Gergin (28), 13 Haziran 2019’da ayrildigi evine dönmeyince ailesi polise kayboldugunu bildirmisti. Mustafa A'nin annesinin cinayetle ilgili ihbari üzerine Gergin'in yanmis haldeki cesedi Furunlu Mahallesi'ndeki derenin kenarinda bulunmustu. Gözaltina alinan 4 kisiden 2'si tutuklanmis, diger 2'si adli kontrol sartiyla saliverilmisti. Tutuklular Mustafa A. ve Ibrahim Ç. ile tutuksuz Osman T. hakkinda "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet, diger tutuksuz sanik Gamze Y'ye de "suç delillerini yok etme ve gizleme" suçundan 5 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açilmisti.

Kaynak: AA