GÜNCELLEME - Didim Belediye Baskani Atabay Ile Avukatina Sopayla Saldirdigi Öne Sürülen 6 Zanlidan 3'Ü Tutuklandi

ADLI SÜREÇ EKLENDI.

Aydin'in Didim ilçesinde Belediye Baskani Deniz Atabay ile avukatina sopayla saldirdiklari iddiasiyla gözaltina alinan 6 süpheliden 3'ü tutuklandi.

Marinadaki bir restoranda Atabay ve avukatina sopayla saldirdiklari iddiasiyla yakalanan 6 kisinin emniyetteki islemleri tamamlandi.

Süpheliler, genis güvenlik önlemleri altinda adliyeye sevk edildi.

Atabay'a destek veren bir grup da adliyeye getirilen zanlilara tepki gösterdi.

Öte yandan, isletme ruhsati olmadigi için otelinin belediye tarafindan mühürlenmesi üzerine saldiriya azmettirdigi iddiasiyla aranan A.O. Ilçe Emniyet Müdürlügüne giderek ifade verdi. A.O, emniyetteki ifadesinin ardindan serbest birakildi.

Savciliktaki sorgulari tamamlanan zanlilardan A.S. ve B.D. saliverildi. Nöbetçi hakimlige çikarilan süphelilerden F.Ö. adli kontrol sartiyla serbest birakildi, A.O'nun oglu I.O. ve kardesi M.O. ile Y.C.B. tutuklandi.

- Olay

Didim Marina'da 14 Haziran gecesi bir restorana sopalarla gelen grup, Atabay ve avukati Nizamettin Bulut'a saldirmis, zanlilar garsonlarin müdahalesiyle olay yerinden uzaklasmisti.

Vücudunda darp izi bulundugu belirtilen Atabay ve Bulut saglik kontrolü için hastaneye götürülmüs, 6 süpheli yakalanmisti.

Atabay, saldirinin ruhsatsiz oldugu için bir otelin mühürlenmesinden kaynaklandigini savunmustu.
Kaynak: AA