Gaziantep Bölgenin Saglik Üssü Olmaya Hazirlaniyor

Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin lokomotif sehri olan ve sanayiden turizme, tarimdan gastronomiye kadar pek çok alandaki basarilari ile adindan övgüyle bahsettiren Gaziantep, bu sefer de bölgenin saglik üssü olma yolunda emin adimlarla ilerliyor.

Gaziantep Bölgenin Saglik Üssü Olmaya Hazirlaniyor


Ilde yapimi devam eden hastanelerin iki yil içerisinde bitirilmesi planlanirken tüm bu saglik yatirimlarinin faaliyet geçmesi ile Gaziantep’in bölgede saglik alaninda da örnek teskil edecek iller arasinda yer alacagi belirtiliyor. Yapimi devam eden 400 yatakli Nizip Devlet Hastanesi, Gaziantep Üniversitesi bünyesinde yakin bir süre zarfinda faaliyete geçecek 250 yatakli Çocuk Hastanesi ile 300 yatakli 25 Aralik Devlet Hastanesi Ek Binasi insaat alaninda incelemelerde bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, ildeki saglik tesislerinin tamamlanmasi ile Gaziantep’in bölgenin saglik üssü haline gelecegini ve saglik turizminde de söz sahibi olacagini söyledi.



Nizip ilçesi 400 yatakli modern hastaneye kavusuyor

Ilk olarak Nizip ilçesinde yapimina hizla devam edilen 400 yatakli devlet hastanesi insaat alaninda incelemelerde bulunan Vali Gül, 100 bin metrekare kapali alan sahip olan Devlet Hastanesi’nin tamamlandiginda bütün bölgeye hizmet verecegini ifade etti.

Hastane hakkinda teknik detaylardan söz eden Gaziantep Valisi Davut Gül, “Hastanemizin yapimi suan itibariyle is programinin ilerisinde devam eden bir çalismayla hizli bir sekilde ilerliyor. Hastanemiz tamamlandiginda insaat boyutunun 500 milyonluk bir maliyetinin olacagi ön görülüyor, diger donanimlari ile birlikte de 1 milyara yakin bir maliyeti olacak. Nizip her seyin en iyisine layik. Bu yatirimin ilçemize kazandirilmasinda büyük emek ve gayretleri olan Adalet Bakanimiz basta olmak üzere, Saglik Bakanimiza, Milletvekillerimiz ve bu projeyi bastan sona takip eden Belediye Baskanimiz Mehmet Sari’ya tesekkür ederim” dedi.



“Emegi geçen herkese tesekkür ederim”

Nizip Devlet Hastanesinin yapimi tamamlandiktan sonra sadece ilçeye degil, Karkamis, Birecik, Halfeti ve Suruç ilçelerine de hizmet verecek donanima ve kapasiteye sahip olacak sekilde insa edildigini aktaran Nizip Belediye Baskani Mehmet Sari, “Bu vesileyle yatirimi ilçemize kazandiran Adalet Bakanimiza, Saglik Bakanimiza, Milletvekillerimize, valimize ve emegi geçen herkese tesekkür ediyor projemizin de hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

GAÜN’de 250 yatakli çocuk hastanesi 1 ay içerisinde hizmete girecek

Vali Gül, Nizip ziyareti sonrasinda Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin ile Gaziantep Üniversitesi bünyesinde hizmet verecek olan ve yakin zamanda faaliyete geçmesi planlanan 250 yatakli Çocuk Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

“Iki Yil Içerisinde Gaziantep’in Saglikla Ilgili Sorunu Kalmayacak”

Vali Gül, son ziyaretini 300 yatakli 25 Aralik Devlet Hastanesi Ek Binasi insaat alanina gerçeklestirdi. Burada genel saglik yatirimlari hakkinda açiklamada bulunan Gül, “400 yatakli Nizip Devlet Hastanemizin yapimina hizla devam ediliyor. 25 Aralik Devlet Hastanesi’nin ek binasi 300 yatakli bir hastanemiz. Bu da 47 bin metrekare kapali alana sahip. Cengiz Gökçek Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanemizin 300 yatakli ek binasinin ihale süreci devam ediyor. Saglik Bakanligimiz toplamda 1000 yatakli olan bu üç hastaneyi yapiyor. Ayni zamanda üniversitemizin 250 yatakli bir Çocuk Hastanesi mevcut. Yaklasik bir ay sonra hizmete girmis olacak. Beylerbeyi Bölgesi’nde de su an planlama asamasinda olan 500 yatakli bir hastanemiz var. Dolayisiyla da bu bes hastanemizin toplami yaklasik olarak 1750 yatak kapasitesine sahip. Buna devam eden sehir hastanesi dâhil degil. Onu da ekledigimizde 3 bin 200’ün üzerinde yatagimiz olmus oluyor. Bu da toplam yatak kapasitemizden daha fazla bir yataga denk geliyor. Insallah iki sene içerisinde saglikla ilgili hiçbir sikintimiz kalmayacak. Su an insaatlar devam ettigi için vatandaslarimizin sikintilarini görüyoruz, biliyoruz ama baslananlar ve tamamlananlar Gaziantep’i saglikta önemli bir merkez haline getirecek. Tüm bu yatirimlar için Sayin Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere Saglik Bakanimiza, Adalet Bakanimiza ve milletvekillerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA