BBP Genel Baskani Destici, 'Eski Türkiye Özlemi Içerisinde Olanlar Erken Seçim Istiyorlar'

Türkiye’nin erken seçime gitmesi için önünde herhangi bir sebep olamadigini belirten Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, “Eski Türkiye özlemi içerisinde olanlar erken seçim istiyorlar” dedi.

BBP Genel Baskani Destici, 'Eski Türkiye Özlemi Içerisinde Olanlar Erken Seçim Istiyorlar'
Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenledigi basin toplatisinda NATO zirvesi, Kovid-19 salgini ve erken seçim iddialarina yönelik degerlendirmelerde bulundu.

Çin devleti sebep oldugu Covid-19 salgini sebebiyle Türkiye’ye kisi basina 2 bin dolar ödemelidir”

Kovid-19 virüsünün çikis noktasi olarak Çin’in gösterildigini ve bu nedenle Çin’in cezalandirilmasi gerektigini söyleyen Destici “Salgina Çin’in neden oldugu ile ilgili ayrintilar her geçen gün daha da netlesiyor. Çin devleti sebep oldugu Covid-19 salgini sebebiyle Türkiye’ye kisi basina 2 bin dolar, toplamda en az 200 milyar dolar salgin tazminati ödemelidir. Elde edilecek tazminatin tamami, basta esnaflarimiz ve çalisanlari olmak üzere zarar gören vatandaslarimiza dagitilmalidir. Saldirgan hirslari sebebiyle biyolojik silahlar üretmenin pesine düsen, ürettigi virüslerden birinin Vuhan Viroloji Enstitüsü’nden sizmasi sebebiyle tüm insanligi esi benzeri görülmemis bir felakete sürükleyen Çin’e yaptiginin hesabi mutlaka sorulmalidir. Özgür dünya, zalim Çin idaresine hak ettigi tepkiyi göstermelidir. Sapkin Çin yönetimi bugün cezalandirilmazsa, insanlik olarak gelecekte çok daha elim hadiselere düçar olabiliriz. Çin’in ödeyecegi bedel, gelecekte seytani oyunlara yeltenecek tüm iktidarlara ibret olacaktir” ifadelerini kullandi.

“NATO ülkelerinin teröre destek vermesi, terör örgütlerini silahlandirmasi ve terör örgütlerinin bir savas enstrümani olarak kullanmasi prensiplerine aykiridir”

Brüksel’de gerçeklestirilen NATO zirvesi hakkinda degerlendirmelerde bulunan Destici, “NATO ülkelerinin teröre destek vermesi, terör örgütlerini silahlandirmasi ve terör örgütlerinin bir savas enstrümani olarak kullanmasi, evrensel degerlere de uluslararasi hukuka da NATO prensiplerine de aykiridir. Bazi NATO ülkelerinin bu saydiklarim içinde yer aldigini görüyoruz. Türkiye’nin komsulariyla ya da kendi nüfuz sahasinda yasadigi neredeyse tüm anlasmazliklarda NATO ülkelerini karsisinda bulmasi, uluslararasi hukuka göre hakliligini da göz önüne aldigimizda hem antlasmasi esasiyla hem de ruhuyla bagdasmamaktadir. Önceki sayisiz örnegi sakli tutarak, çok yakin bir geçmiste bu durumun örneklerini Ege’de, Suriye’de, Libya’da ve Dogu Akdeniz’de yasadik. Özellikle, Washington Antlasmasi’nin 4. Maddesi’nde yer alan, ‘Taraflardan herhangi birinin toprak bütünlügü, siyasi bagimsizligi ya da güvenliginin tehdit edildigi’ ibarelerinin, Türkiye bu riskle karsi karsiya geldigi her dönemde maalesef, Türkiye için yok sayildigina sahit olduk. Türkiye, hem NATO toplantisinda hem de NATO ülkeleriyle yapilan ikili görüsmelerde, tezlerinin hiçbirinden geri adim atmamis ve taviz vermemistir” seklinde konustu.



“Disarisi erken seçim istiyor”

Son gülerde erken seçim seslerinin yükselmesinin disaridan kaynaklandigini belirten Destici, sunlari kaydetti:

“Seçimlerle yenilenen ABD yönetiminden yükselen, Türkiye’yi artik ‘dost’ ve ‘müttefik’ olarak tanimlamayacaklari, ‘Türkiye’de yönetimi degistirecekleri’ yönündeki sesler ki bu seslerden sonra da bazi kesimlerden erken seçim sesleri yükselmeye basladi.

Hatta CHP lideri ‘erken seçime gerek yok’ derken bu seslerden sonra onlarda erken seçim demeye basladi.

Teknik olarak seçim mümkün degilken neden erken seçim istiyorlar? Çünkü disarisi erken seçim istiyor Çünkü Türkiye’nin güçlü olmasini istemiyorlar. Istikrarsiz olan ülkeler güçlü olamaz. Türkiye yeni sistemle güçlü olma yolunu garanti altina almistir. Bugün ‘erken seçim olsun’ diyenler Libya’da Türk askerinin olmasindan rahatsiz olanlardir. Herkes kulagini açsin ve dinlesin: Azerbaycan, Pakistan bizim dost ve kardes ülkelerimizdir. Öyle bir Türkiye istiyorlar ki, Türkiye Azerbaycan’a bir helikopter yollayamasin. Böyle bir Türkiye istiyorlar. Türkiye kendi kabuguna çekilsin ve hiçbir seye karismasin” diye konustu.

Kaynak: İHA