Sahinbey'den Hayvan Yetistiricilerine Bir Destek Daha

Sahinbey Belediyesi, 40 aileye daha 680 adet küçükbas hayvan ve 40 bin kilogram hayvan yemi desteginde bulundu.

Sahinbey'den Hayvan Yetistiricilerine Bir Destek Daha
Sahinbey Belediyesi, daha önce 242 hayvan yetistiricisine 210 adet büyükbas, 2 bin 766 adet küçükbas hayvan ve 24 milyon 285 bin kilogram yem desteginde bulunmustu. Sahinbey Belediyesi, bu rakami artirarak 40 aileye daha 680 adet küçükbas hayvan ve 40 bin kilogram hayvan yemi desteginde bulundu. Hayvan yetistiricilerine verilen ikinci destekten sonra dagitilan küçükbas hayvan sayisi 3 bin 656 olurken yem miktari da 24 milyon 325 bin kilograma çikti.

"Sürdürülebilir projeleri önemsiyoruz"

Sahinbey Ilçe Kaymakami Tahir Sahin, Sahinbey Belediyesi’nin hayatin her alanina dokundugunu belirterek, “Türkiye’nin nüfus olarak en büyük ilçesiyiz. Tarim Müdürlügümüz, Türkiye’de en fazla desteklemeyi saglayan Tarim Müdürlügü. Daha önce bölgemizde 80 bin dekarlik hububat ekim alanimiz vardi. Verilen desteklerle ekili alan miktari 300 bin dekara çikti. Arkasindan 12 milyon sebze fidesi dagitimi yapildi. Dagitilan fidelerin mahsulleri alinmaya baslandi. Sahinbey Belediyemiz simdide 40 aileye 680 adet küçükbas hayvan desteginin yani sira hayvan yetistiricilerine 40 bin kilogram yem desteginde bulunuyor. Bu projeleri sürdürülebilir oldugu için çok önemsiyoruz. Hayatin her alanina dokunan Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na ve ekibine tesekkür ediyorum” dedi.



"Sosyal belediyecilik anlaminda birçok projemiz var"

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, hayvan yetistiricilerine verilen destegin üretime önemli katkilar sundugunu belirterek, “Vatandaslarimizin hayatini kolaylastirmak adina yol, park, ev, is yeri ve restorasyon çalismalari yapiyoruz. Sosyal belediyecilik anlaminda birçok çalismamiz var. Beni en çok mutlu eden projemiz çiftçilerimize verilen destek. Üretimi ve tarimi desteklemek çok önemli. Bu anlamda 5 yildan bu yana baslatmis oldugumuz çalismalar artarak ve çesitlenerek devam ediyor. Bugday ve arpa dagitimi ile basladigimiz bu yolda gübre, hayvan yemi desteklerimizle devam ettik. Bunlarin yani sira mercimek, yonca, zeytin, fistik fidani ve en son 12 milyon 300 bin adet fide dagitimiyla çiftçimize destek olduk. Dagittigimiz fidelerin su anda mahsullerini yiyoruz. Ayrica hayvan yetistiricilerine verdigimiz canli hayvan destegimiz var. Bugüne kadar 243 ailemize 2 bin 976 adet hayvan desteginde bulunduk. Dagittigimiz hayvanlar yavrulariyla birlikte 5 bin 060 rakamina ulasti. Bu gelismeyi yakindan takip ediyorum ve beni gururlandiriyor. Çünkü bu destekten faydalanan aileler artik kendi ayaklari üzerinde durabiliyorlar. Bunlarin sayisinin artmasi sehrimize ve ülkemize katki saglamis oluyor. Simdide 40 ailemize 680 tane küçükbas hayvan ve birer tonda yem verdik. Bu destegimizi arttirarak devam ettirecegiz” ifadelerini kullandi.

"Çiftçilerin hayat akisi degisti"

Sahinbey Ilçe Tarim Müdürü Mustafa Güzel, Sahinbey Belediyesinin destekleri ile üretimin arttigini belirterek, “Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu sayesinde 5 yildir verilen desteklerle çiftçilerimizin hayat akisi degisti. Daha önceki 80 bin olan ekili alanlarimiz su anda 300 bin dekara çikti. Bölgemizden Iç Anadolu’ya dahi sap saman gidiyor. Gübre ve yem destegi küçük aile isletmeleri için çok önemli. Özellikle sütünü isleyip yogurt olarak satan küçük isletmeler için verilen yem destegi onlara büyük destek sagliyor. Yapilan desteklerden dolayi Sahinbey Kaymakamimiz Tahir Sahin’e ve Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür ediyorum” diye konustu.



Kapçagiz Mahallesi’nde düzenlenen canli hayvan destegi törenine Sahinbey Ilçe Kaymakami Tahir Sahin, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Dr. Mehmet Berk, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Tarim Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa Aslan, AK Parti Sahinbey Ilçe Baskani Av. Hasan Teke, Sahinbey Ilçe Tarim Müdürü Mustafa Güzel, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA