Ögrenciler Uluslararasi Proje Ile 'Müzik Sehri' Kirsehir'i Anlatti

UNESCO tarafindan müzik dalinda Yaratici Sehirler Agi'na alinan Kirsehir'de ögrenciler, uygulanan uluslararasi proje ile kentin kültürel degerlerini ve bozlak ustalarini tanitti.

Uluslararasi alanda okullarin projelerini paylastigi ve yardimlastigi "eTwinning" platformunda paylasilan "Benim Sehrim Benim Kimligim Projesi"ne Türkiye, Romanya ve Ürdün'den 12 okulun ögretmen ve ögrencileri katildi.

Kirsehir Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardimcisi Esma Çetinkaya öncülügünde yürütülen projeye katilan farkli illerdeki okullarin ögrencileri, ögretmenlerinin katkilariyla sehirlerinin gelenekleri, tarihi ve kültürel degerleriyle ilgili görseller hazirladi.

Neset Ertas, Muharrem Ertas, Haci Tasan, Semsi Yastiman gibi ustalarin hayat hikayeleri ve yaptigi çalismalar ile sehrin gelenekleri, tarihi ve kültürel degerleri ile ilgili görseller hazirlayan Kirsehir Sosyal Bilimler Lisesi ögrencileri, çevrim içi programlar ve sosyal medya hesaplarindan Türk ve yabanci ortak okullarin ögrencileriyle paylasim yapti.

Esma Çetinkaya, AA muhabirine, bu proje ile adeta Kirsehir'in bir kültür elçisi gibi çalisma yaptiklarini söyledi.

Ögrenciler arasinda sehir kültürünü tanitmaya gayret ettiklerini vurgulayan Çetinkaya, "Kirsehir'in bütün kültürel özelliklerini, gençlerin kimligi üzerine nasil etki sagladigini, gençlerin geleneklere ve göreneklere nasil baktigini anlattik. Sehrin kültürünün tanitimina önem verdik. Burada biz kültürler arasi is birligi yapmaya çalistik, bir nevi kültür elçiligini üstlendik. Kirsehir'i dünyaya tanitmaya çalistik." dedi.

Bu projeyi yapmaktaki en büyük amaçlarindan birinin de Kirsehir'in UNESCO tarafindan müzik dalinda Yaratici Sehirler Agi'na alinmasi oldugunu anlatan Çetinkaya, "Bir Kirsehirli olarak kentimizi nasil tanitabiliriz diye düsündük. Türkiye'den ve yurt disindan ülkelerdeki okullari da dahil ederek Kirsehir'in kültür elçiligini yapmaya çalistik. Ikisi yabanci 12 okul katildi." diye konustu.

Kaynak: AA