Meksika'da Seri Katilin Evinden 3 Bin 787 Adet Insan Kemigi Çikti

Meksia’nin baskenti Mexico City’de Atizapan seri katili olarak da bilinen Andres N. adli seri katilin evinde yapilan kazida, 3 bin 787 adet insan kemigi ortaya çikti. Meksika Eyaleti Bassavciligi, kemiklerin toplamda 17 kisiye ait oldugunu düsünüyor.

Meksika’da 34 yasindaki Reyno Gonzalez Amador’un kaybolmasinin ardindan Meksika polisi, 72 yasindaki süpheli Andres N. hakkinda sorusturma baslatmisti. Sorusturma kapsaminda Andres N.’nin 18 Mayis tarihinde tutuklanmasinin ardindan süphelinin evinde arama yapilmasina karar verilmisti. Andres N.’nin evinde yapilan aramada ise birçok kadina ait esya ve kemik kalintilarina ulasilmis, ele geçirilen kalinti ve esyalarin arasinda kadin kiyafetleri, kadinlara ait kimlik kartlari, kemikler, kafa derileri, kafataslari, palalar ve oyma testeresinin yani sira zanlinin isledigi düsünülen 20 cinayete iliskin ses kaydi da bulundugu belirtilmisti. Ayrica sorusturma kapsaminda mahkeme karsisina çikarilan Andres N. mahkemede yaptigi açiklamada, 20 yil boyunca çok sayida kadini öldürdügünü ve cansiz bedenlerini ise yedigini itiraf emisti. Son açiklamalarin ardindan Meksika Eyaleti Bassavciligi’ndan, Andres N.’nin evinde yürütülen kazi çalismalarinda elde edilen bulgulara iliskin kan donduran açiklama geldi.

Meksika Eyaleti Bassavciligi tarafindan yapilan açiklamada, Atizapan seri katili olarak bilinen Andres N.’nin evinde yapilan kazi çalismalarinda, 3 bin 787 adet insan kemigi bulundugu, bunlarin 17 kisiye karsilik geldiginin düsünüldügünü ve çikan kemiklerin bilim adamlari tarafindan incelenmesi sonucunda kesin bilginin ortaya çikacagi belirtildi. Bassavcilik, 17 Mayis’ta Ekspertiz Hizmetleri Genel Koordinasyonu (CGSP) tarafindan planlanan kazi programinin, zanlinin mülkünün içindeki yasam alanini içerecek sekilde 3 etap olarak baslatildigini, fakat yeni aldiklari karala kazi programini, zanliya ait mülke dahil olan ama zanlinin yasadigi evin disinda kalan bir baska 3 odali daire ve dis muayenehanesinin oldugu alani da kapsayacak sekilde genisleteceklerini kaydetti.

Sorusturma polisleri ve adli görevlilerinin yani sira antropologlar, adli arkeologlar, genetikçiler, adli tip uzmanlari, dis hekimleri ve adli tip fotografçilarinin görev yaptigi kazi çalismalarinda bu güne kadar, 3 bin 787 kemik, 17’si çocuk fotografi olmak üzere 73 fotograf, 2 terazi, 1 biçak, 1 pala, 8 cep telefonu, 12 adet sim kart, 9 set anahtar, 2 adet kadin cüzdani, 5 bilezik, 6 kolye, 3 çift küpe, 2 yüzük, 25 adet VHS kaset, 28 adet 8mm kaset, degisik ebatlarda 5 defter ve 8 kitap bulundugu kaydedildi.

Bassavcilik, kemik kalintilarinin ise Lateralizasyon adi verilen bir yöntem ile incelendigini belirtti.

Yönteme göre, bulunan kemik kalintilari titizlikle temizlenerek, her biri rastgele vücudun karsilik gelen bölümüne yerlestirilerek kurban sayisi hakkinda yaklasik bilgi elde ediliyor. Fakat, gerçek sayi ve kurbanlarin kimlik tespiti için ise genetik arastirma yapilacagi bildirildi.

Kaynak: İHA