'Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var' Projesi Kapsaminda Üreticilere Koyun Dagitildi

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Valiligin Tarim ve Orman Müdürlügü ile Ziraat Bankasi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen “Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var Projesi” kapsaminda basvurusu onaylanan üreticilere koyunlarin dagitilmasi dolayisiyla düzenlenen programa katildi.

'Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var' Projesi Kapsaminda Üreticilere Koyun Dagitildi
Merkeze bagli Sulkayurt köyünde basvurusu onaylanan üreticilere koyunlarin teslim edildigi programda bir konusma yapan Vali Hüseyin Öner, “Köyümde Yasamak Için Bir Sürü Nedenim Var’ projesiyle küçükbas hayvan isletmelerinin disi hayvan varliginin asgari 100 basa ulastirarak sürdürülebilir ekonomik isletmeler olusturulmasi, atil isletme kapasitelerinin üretime kazandirilmasi, kirmizi et üretiminin arttirilmasi, yerel üretimin tesvik edilerek üreticilerin gelir seviyesinin artirilmasi amaçlanmaktadir” dedi.

Projeye bugüne de toplam 298 üreticinin basvuruda bulundugunu aktaran Vali Öner, “Ziraat Bankasi ile Valiligimiz arasinda 22 Ekim 2020 tarihinde imzalanan protokol neticesinde, Ilimiz genelinde 298 yetistiricimiz söz konusu projeye basvuruda bulunmustur. Ziraat Bankasi ve Tarim ve Orman Il Müdürlügümüz ekiplerince ön kontrolleri yapilan ve bankaca degerlendirmeleri olumlu sonuçlanan isletmelerden 5’ine, 11 Haziran 2021 tarihinden itibaren koyun dagitim islemi baslamistir. Ziraat Bankasi’nin degerlendirmeleri devam etmekte olup, olumlu sonuçlanan basvuru sahiplerine koyun dagitimi devam edecektir. Koyun almaya hak kazanan üreticilerimizi tebrik ediyor ve koyunlarin hayirli olmasini diliyorum. Yapilan çalismalara katki ve emek sunan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Programa, Vali Yardimcisi Vekili Alper Tas, Tarim ve Orman Il Müdürü Nesat Ulutas, Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskani Yunus Baydar, Damizlik Koyun ve Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Oktay Besli, Ziraat Bankasi Müdürü Sefika Akar, Sulakyurt köyü muhtari Savas Uçar, tarim ve orman müdürlügü yetkilileri ve projeden faydalanan üreticiler katildi.

Kaynak: İHA