Girisimcilik Kampi Sona Erdi, Basarili 4 Takim Ödüllendirildi

Kastamonu, Çankiri ve Sinop illerindeki üniversitelerin Meslek Yüksek Okulu ögrencilerine yönelik düzenlenen “Vocathlon University: OnlineTemel Girisimcilik Kampi” sona erdi.

Girisimcilik Kampi Sona Erdi, Basarili 4 Takim Ödüllendirildi
Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi (KUZKA) tarafindan düzenlenen ve University4Society is birligi ile organize edilen “Vocathlon University: OnlineTemel Girisimcilik Kampi” programi tamamlandi. Üniversite ögrencilerine yönelik düzenlenen çevrim içi etkinlige katilan takimlardan 4’ü dereceye girme basarisi elde etti.

Üniversite düzeyinde egitim gören gençlerin tasarim odakli düsünme, sorun tespit etme, çözüm üretme, takim çalismasi, iletisim ve girisimcilik özelliklerinin ortaya çikarilmasinin amaçlandigi kamp 4 gün sürdü. Kamp etkinliginde girisimcilik dünyasinda is fikri gelistirmenin temel adimlarini ögrenen gençler, gelistirdikleri is fikirleri sayesinde de tecrübe kazanma imkâni yakalamis oldular. Ilk gün kampta açilisin ardindan Çankiri Karatekin Üniversitesi ve Kastamonu Is Gelistirme Merkezi tarafindan kurum bünyesinde ve bölgemizde girisimcilik faaliyetlerine iliskin birer sunum yapildi. Sunumlar sonrasinda ise gençlerle motivasyon amaçli mobil oyun gelistirme sirketinin girisimcilik serüveni üzerine bir sohbet gerçeklestirildi.

Etkinligin diger günlerinde ise problem kesfi ve sorun analizi konularini içeren karmasaya dalis atölyesi, yalin kanvas ve MVP olusturma teknikleri ile Sunum Egitimleri yapildi. Etkinligin kapanis bölümünde ise mentörler esliginde is fikirlerini gelistiren genç girisimciler, jüri karsisinda projelerinin sunumlarini gerçeklestirdiler.

Basarili takimlar ödüllendirildi

Projelerin yaristigi son gün jüri degerlendirmesi sonucu 4 takimin is fikirleri derece almaya hak kazandi. Takimlarin derece alan is fikirleri siralama olmadan söyle: “X-Large Otel Projesi - Kapsül otel fikri”, “Genç Yaslilar, Özel Çocuklar Sosyallesme Merkezi Projesi - Yasli ve engellilere yönelik bakim, egitim ve sosyallesme fikri”, “Gez, Gör ve Eglen - Turizm rotasi uygulamasi fikri” ve “SEOIRA - Startuplarin gelismesi amaciyla kurulacak bir is fikri”

Dereceye giren takimlara is fikirlerini University4Society’nin ulusal hizlandirma programinda gelistirme imkâni saglanirken, Kuzey Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan da ödül olarak ulusal çapta çalismalariyla öne çikan bir üniversitenin teknokentine ziyaret gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA