Fotograf Tutkunlari Süphan Dagi'nin Eteklerini Süsleyen Nilüferleri Fotografladi

Türkiye'nin üçüncü yüksek dagi olan Süphan Dagina siniri bulunan Van'in Ercis ilçesinde sulak alanlarda yetisen sari ve beyaz nilüferler, dogaseverlerin yani sira fotograf tutkunlarinin ilgisini çekiyor.

Her yil mayis ayinin sonlarina dogru Süphan Dagi eteklerindeki göletlerin sig noktalarinda açan ve "su perisi" olarak da bilinen nilüfer çiçekleri, güzellikleriyle görenleri kendine hayran birakiyor.

Birçok yerde koruma altina alinan, sabahlari günesle birlikte açip ögle saatlerinde kapanarak suyun altina giren nilüferler, açtiklari yerlerde essiz güzellikleriyle seyrine doyum olmayan manzaralara ya sahne oluyor.

Göletlerin bulundugu bölgeye giden Ercis Evrensel Fotografçilar Dernegi üyeleri, nilüfer çiçeklerinin Süphan Dagi'nin manzarasiyla bütünlestigi noktalari fotografladi.

Doga fotografçisi Meryem Bilgin, AA muhabirine, tulumlarini giyerek Süphan Dagi eteklerindeki nilüferleri fotograflamaya çalistiklarini söyledi.

Nilüferleri ilk kez gördügünü belirten Bilgin, "Burasi çok güzel. Zirvesinde dört mevsim beyaz örtü bulunan, eteklerinde nilüferler ve rengarenk çiçeklerle ayri bir güzellige bürünen Süphan Dagi'ni tüm fotograf tutkunlarinin görmesini tavsiye ediyorum. Bu güzelligi görüntüleme imkani buldugum için kendimi sansli hissediyorum." dedi.

Kaynak: AA