Dijital Sanat Sergisi 'Dalinç' Binbirdirek Sarnici'nda Açildi

Dijital Sanat Festivali Istanbul’un baslangiç sergisi olarak tasarlanan Dalinç’in açilisi Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz’un katilimi ile gerçeklestirildi. Büyüleyici atmosferi ile Binbirdirek Sarnici’nda açilisi yapilan sergide 10 sanatçinin eseri yer aliyor.

Dijital Sanat Sergisi 'Dalinç' Binbirdirek Sarnici'nda Açildi
Dalinç sergisi Binbirdirek Sarnici’nda mekanin tarihsel dokusunu ve kültürümüzün ritüel ögelerini birlestirerek izleyiciyi farkli bir yolculuga çikarmayi hedefliyor. Dijital Sanat Festivali Istanbul’un baslangiç sergisi olarak da tasarlanan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz’un katilimi ile gerçeklestirilen sergide, 10 sanatçinin eseri yer aliyor. 15-17 Haziran tarihleri arasinda gezilebilecek olan sergiye Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, Azerbaycan Istanbul Konsolosu Zaur Allahverdi-Zada, Rusya Federasyonu Istanbul Baskonsolosu Andrey Shunatov ve Aleksei Melnik, Vitaly Soldatenkov, Andrey Shunatov, Firdavs Asanov ve çok sayida sanatsever katildi.

“Bu çalismalari dijital ortama tasimak bizim için çok önemliydi”

Serginin açilisinda konusan Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Bir belediye olarak bir sanat festivalinde ne yapmaliyiz diye düsündügümüzde bizim için en önemli alanlardan birisi olan sosyal sorumluluk projelerimizin en basinda yer alan engellilerden ilgili çalismak bizim için son derece önemliydi. Onun için isin bu tarafinda olmak istedik. Engellilerin hayatla bulusmasi için onlarin önündeki engellerin kaldirilmasi için zaten çok belediyeler olarak çok ciddi çalismalar yapiyoruz. Bu çalismalari bir baska mecraya tasimak dijital mecraya tasimak hele böyle organizasyon içinde organizasyona sponsor olan tek belediye olmak bizim için oldukça önemliydi. Belediyeler olarak çok ciddi çalismalar yapiyoruz. Bu çalismalari dijital ortama tasimak bizim için çok önemliydi. Hele görme engelli kisileri dijital mecraya tasimak herhalde ilk düsünüdügünde acaba nasil olacak diye kafalarda soru isareti oluyor. Biz de bu çerçevede çok güzel çalismalar yaptik. Onlari dijital mecraya tasimak yönünde onlara öncülük edecegiz” diye konustu.

“Dünya sanat sektörü harcamalari yillik 60 milyar dolari geçiyor”

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, “Kültür ve Turizm Bakanligi olarak hem dijital alanda, hem de sartlarin izin verdigi ölçüde fiziksel olarak yetiskinlere ve çocuklarimiza yönelik her mecra üzerinden sanat iyilestirir sloganiyla sanati ulastirmaya onlari sanatçilarimizla bulusturmaya ve çok kiymetli sanatçilarimiza maddi ve manevi destek olmaya devam ettik. Günümüzde dünya sanat sektörü yillik 60 milyar dolari geçen hacme ulasan, ekonomileri etkileyen ve katma degeri yüksek bir sektör, sanat sektörünü kapsayan kültür endüstrileri istihdam ve ihracata katki ve katma deger konusunda ekonomik büyümeyi etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesi. Kültür ve Turizm Bakanligi olarak ülke genelinde kültür sanat alaninda çesitli yatirimlarimiza ve yogun çalismalarimiza devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA