DEIK Baskani Olpak Açiklamasi 'NATO Zirvesi'ndeki Diyalog Zemini Is Dünyasini Memnun Etti'

'Türk is dünyasi olarak önümüzdeki yeni süreçte, NATO’daki dost ve müttefik ülkelerle olan ekonomik ve ticari iliskilerimizin çok daha güçlü bir ivme ile sürecegine inaniyoruz'.

Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu (DEIK) Baskani Nail Olpak, NATO Zirvesi’nde olusan diyalog zemininin is dünyasini memnun ettigini bildirdi.

Nail Olpak, yaptigi yazili açiklamada, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in NATO Zirvesi’nde devlet liderleri ile gerçeklestirdigi görüsmeleri Türk is dünyasi açisindan degerlendirdi. Olpak, açiklamasinda sunlari ifade etti:

"Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in, NATO Zirvesi kapsaminda basta ABD Baskani Joe Biden, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Ingiltere Basbakani Boris Johnson, Almanya Basbakani Angela Merkel, Ispanya Basbakani Pedro Sanchez, Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis ve Hollanda Basbakani Mark Rutte olmak üzere birçok liderle gerçeklestirdigi ikili görüsmelerin, Türkiye açisindan pozitif ve verimli bir tablo ortaya koymasindan dolayi büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Türk is dünyasi olarak önümüzdeki yeni süreçte, NATO’daki dost ve müttefik ülkelerle olan ekonomik ve ticari iliskilerimizin çok daha güçlü bir ivme ile sürecegine inaniyoruz. Dünya ekonomisine ve küresel ticarete yön veren, en büyük ticari ve ekonomik partnerlerimiz olan Bati ülkeleriyle verimli temaslarin ve is birligi zemininin olustugunu görüyoruz."

Bu yapici ve uzlasmaci yaklasimin, Türk is dünyasina küresel ticarette vites yükseltici bir katki sunacagini belirten Olpak, "Ticaret Bakanimiz Mehmet Mus'un Brüksel’de AB Komisyonu yetkilileri ile Türkiye ve AB arasindaki Gümrük Birligi’nin modernizasyonu basta olmak üzere, ticari ve ekonomik iliskilerin gelistirilmesi, tedarik zincirleri ve yesil dönüsüm alaninda is birligi, Türkiye-AB pozitif gündemini ele alan verimli görüsmeler gerçeklestirmesi de is dünyasi açisindan memnuniyet verici." degerlendirmesinde bulundu.

Olpak, daha fazla ticaret için çalistiklarina deginerek, "DEIK olarak, is konseylerimiz ile yürüttügümüz ticari diplomasi faaliyetlerimizde, ülkeler arasinda daima açik iletisimi sürdürerek ortak çikarlar dogrultusunda daha fazla ticaret için çalismaya devam edecegiz. Ikili ticaret, karsilikli yatirimlar, endüstriyel is birligi ve ihracat özelinde atilacak yeni adimlar ile dünya ticaretinden daha fazla pay alma yolunda kararli adimlar atmayi sürdürecegiz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA