Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (3)

'Cumhur Ittifaki, alayinin boyunun ölçüsünü sandikta alacak, zamaninda yapilacak seçimin kaç bucak oldugunu gösterecektir. Erken seçim talebi beyhude bir hevestir. Cumhurbaskanligi ve Milletvekili Genel Seçimleri, 2023 yilinin Haziran ayinda yapilacaktir' 'PKK da seçim istiyor. FETÖ, yarin seçim olsun diye bekliyor. PYD/YPG de koroya katilmis, Kiliçdaroglu'nun erken seçim talebini destekliyor. Türkiye düsmanlari erken seçim safinda birlesmis, saksakçilik yapiyor, zillete refakat ediyor' 'Parlamenter sisteme dönüs ezberleri fostur, fuzuli gündem isgalidir. Çünkü IP'in ve CHP'nin iyilestirilmis ve güçlendirilmis parlamenter sistem telaffuzlarinin içi tamamen bostur'

Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (3)
MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, "Cumhur Ittifaki, alayinin boyunun ölçüsünü sandikta alacak, zamaninda yapilacak seçimin kaç bucak oldugunu gösterecektir. Erken seçim talebi beyhude bir hevestir. Cumhurbaskanligi ve Milletvekili Genel Seçimleri, 2023 yilinin Haziran ayinda yapilacaktir." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, cumhuriyet ve demokrasinin, birbirlerini tamamlayan degerler manzumesi olduguna isaret etti.

Türkiye'nin, cumhuriyeti, demokrasiyi birlikte yasatmaya mecbur oldugunu dile getiren Bahçeli, MHP'nin, adaletin ve mesruiyetin herkese lazim olduguna yürekten inandigini söyledi.

Siyaset yapma ve hükümet etme anlayislarinin pozitif yönde degistigi yeni bir dönemin Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'yle basladigini belirten Bahçeli, herkesin buna saygi duymakla birlikte, bu yeni döneme samimi katkilarda bulunmaya hazir olmasi gerektigini kaydetti.

Bahçeli, "Aksi halde gerilim ve çatismalarin sürmesi ve intikam çigliklarinin devami halinde, demokratik rejimin ve hukuk devletinin geleceginin kararacagini söylemek, bugünün bile mumla aranacagini öngörmek kehanet olmayacaktir. Türkiye'de siyasal istikrar hakimdir. Hükümet görevinin basindadir. TBMM açik ve çalismaktadir. Kovid-19'la mücadele basariyla yönetilmistir. Ekonomik nitelikli sizlanma ve sikayetler konjonktüreldir ve geçecektir. Su akacak yatagini muhakkak bulacaktir." diye konustu.

Ne var ki, zillet ittifakinin havlu attigini, ava giderken avlandigini, politik iflasa gömüldügünü, söylem kisirligi içinde erken seçimden baska hiçbir sey söyleyemeyecek duruma geriledigini söyleyen Bahçeli, erken seçim kararinin hukuken iki yolu bulundugunu; bunlardan birinin TBMM'nin karar almasi, digerinin Cumhurbaskaninin iradesi oldugunu animsatti.

Bahçeli, "TBMM'de yeterli sayisal çogunlugu olmayan CHP-IP-HDP ve digerlerinin erken seçim kararini çikarmasi mümkün degildir. Sayin Cumhurbaskani'nin da defalarca 'erken seçim yok' dedigi belgelidir ve bilinmektedir. O halde, bu erken seçim nasil olacaktir? CHP, nerelere mesaj vermekte, kimlerin dikkatini çekmeye ugrasmaktadir? Biz 'erken seçim yok' dedikçe, 'olacak' diyenlerin gizli amaci nedir? Bu zorlamanin, bu dayatmanin, bu israrin gerçek manasi nasil yorumlanmalidir?" sorularini yöneltti.

- "Kör kuyularda merdivensiz kalan Kiliçdaroglu..."

"Duvara konussak, duvar anlar 'tamam' derdi. Suya yazsak adresine gider, göle yogurt çalsak çoktan tutardi. Ancak CHP ve yedekleri bir türlü anlamiyor, devamli mizmizlanarak, devamli mirildanarak vakit kaybediyor." diyen Bahçeli, "Zillete düsenlere nasil anlatalim, nasil erken seçimin olmayacagini söyleyelim. Düsünüyorum da sahsa mahsus mektup yazsak, el ilanlari hazirlayip dagitsak, billboardlari kullansak, acaba sonuç alabilir miyiz? Ne söylesek nafile, kör kuyularda merdivensiz kalan Kiliçdaroglu'nun bir kulagindan giren öbüründen çikip gidiyor. Ya dinlemiyor ya da kafasi almiyor." ifadesini kullandi.

Bahçeli, her lafin duyulmamasi için kulagin arkasi, her seyin görülmemesi için gözün kapagi, her lafi söylememek için de dilin önünde dudak bulundugunun bilincinde olduklarini anlatti.

Yunus Emre'nin, "Küçük insanlar dengini, büyük insanlar kendini arar." sözüne isaret eden Bahçeli, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'na, "kendini aramak için tekraren yollara düsmesini, sansi yaver giderse de bir an önce bulmasini" tavsiye ettigini söyledi.

- "Demokratik hesaplasmanin olacagi günü sabirla bekliyoruz"

MHP Genel Baskani Bahçeli, söyle devam etti:

"Bu sahis 'hemen seçim' diyor. PKK da seçim istiyor. FETÖ, yarin seçim olsun diye bekliyor. PYD/YPG de koroya katilmis, Kiliçdaroglu'nun erken seçim talebini destekliyor. Türkiye düsmanlari erken seçim safinda birlesmis, saksakçilik yapiyor, zillete refakat ediyor. IP, HDP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokratik Bölgeler Partisi, TKP, TIP erken seçim hayali görüyor. Bu arada Kiliçdaroglu, Türkiye'de can ve mal güvenliginin kalmadigini, vicdani sizlamadan söyleyebiliyor. Ülkemizi haksiz ve hayasizca jurnalliyor. Demokrasi disi arayislara can suyu verip, yesil isik yakiyor. CHP-IP-HDP ve diger ortaklari krize oynuyor, hatta sokaklari karistirmak istiyor. Muhalefet, terörü besleyen en önemli faktörün demokrasi eksikligi ve sözde kimlik baskisi oldugunu düsünüyor, bu itibarla sürekli bu konuyu kasiyarak, kapanmaya yüz tutmus yaralari yeniden kanatiyor.

Siyasi hayatimizda serseri mayin gibi sürüklenen ve bu hüviyetiyle temel bir güvenlik riski ve gerginlik odagi haline gelen CHP için çatismaci siyaset anlayisi, siyasi varligini sürdürmenin yegane vasitasi olarak görülüyor. Kaostan iktidar devsirmenin pesine düsüyorlar. Ne utanmalari kalmis ne de millet sevgileri. Bir bilgeye sormuslar; insan nasil sabreder? Bilge cevap vermis: Unutursun sabredersin, bu en güzelidir. Kabul edersin sabredersin, bu en dogrusudur. Vazgeçersin sabredersin, bu en zorudur. Bir de Allah’a havale edersin sabredersin, bu en yücesidir. Bunlari hem Allah'a hem de milletimizin vicdanina havale ediyoruz. Demokratik hesaplasmanin olacagi günü de sabirla bekliyoruz. Cumhur Ittifaki, alayinin boyunun ölçüsünü sandikta alacak, zamaninda yapilacak seçimin kaç bucak oldugunu gösterecektir.

Erken seçim talebi beyhude bir hevestir. Cumhurbaskanligi ve Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yilinin Haziran ayinda yapilacaktir. Türkiye, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi, yani Türk tipi baskanlik modeliyle gelecegi yüksek bir irade ve inanmislikla kucaklayacaktir. Cumhur Ittifaki, her derdin devasi, her belanin defedeni, her sorunun çözüm ümididir."

- "Kagit parçasindan ibaret degerlendirmeler…"

Sözlerini, "Parlamenter sisteme dönüs ezberleri fostur, fuzuli gündem isgalidir. Çünkü IP'in ve CHP'nin iyilestirilmis ve güçlendirilmis parlamenter sistem telaffuzlarinin içi tamamen bostur." diye sürdüren Bahçeli, bilhassa IYI Parti'nin "kagit parçasindan ibaret degerlendirmelerinin, hazirliksiz bir telasin ve acemiligin neticesi" oldugunu savundu.

Bahçeli, "IP'in önerisine göre, Cumhurbaskaninin görev ve yetkileri ile ilgili bölümde 'Cumhurbaskani makaminin sadece temsili nitelikte olmayacagi' söylenmektedir. Bir yandan Cumhurbaskaninin parlamenter sistem geregi 'tarafsiz ve yetkisiz' olmasi savunulmakta, diger yandan 'temsili nitelikte olmayacagi' söylenerek tam bir çeliskiye düsülmektedir. Halbuki parlamenter sistemlerde Cumhurbaskanlari, yetkisiz, sorumsuz ve tarafsizdir." degerlendirmesinde bulundu.

IYI Parti'nin çalismasinda, parlamenter sisteme dönüldügünde Cumhurbaskaninin kararname yetkisinin olmayacaginin söylendigini aktaran Bahçeli, parlamenter sistemlerde yetkisiz kabul edilen Cumhurbaskaninin, kanun hükmünde kararname çikarma yetkisinin zaten olmadigini dile getirdi.

Bahçeli, sözlerini "Türk tipi baskanlik sistemini teyit edip kurumsallastiracak anayasa teklifimiz, Cumhuriyet'in 100'üncü yil dönümünü esas alarak 100 maddeyle hazirlanmistir. Inaniyorum ki Cumhur Ittifaki'nin ortak anayasa çalismasi, Türkiye'nin ve Türk milletinin irade ve iftihar hazinesi olacak, tarihi nitelikli bir beklenti karsilanacaktir." diyerek tamamladi.

(Bitti)

Kaynak: AA