Altinova, Türkiye-Afrika Arasinda Köprü Oluyor

Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, Gambiya Devlet Baskani Yardimcisi Isatou Touray ve beraberindeki heyeti agirladi.

Altinova, Türkiye-Afrika Arasinda Köprü Oluyor
Belediye Baskani Metin Oral, nisan ayi içerisinde de Bati Afrika Ülkesi Sierra Leone’dan Bakan Yardimcisi Rex Bhonapha, Ulastirma ve Altyapi Direktörü Hindolo Shiaka ile beraberindeki heyeti, Altinova’da agirlamisti. Gambiya Devlet Baskani Yardimcisi Isatou Touray beraberindeki Gambiyali is adamlariyla Altinova Belediyesi’ni ziyaret etti. Devlet Baskani Yardimcisi Isatou Touray, Altinova Kaymakami Regaip Ahmet Özyigit, Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, Tavsanli Belediye Baskani Mücahit Kaçar ve Negmar Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Koç tarafindan karsilandi.

Görüsmede Baskan Oral, Gambiya Devlet Baskani Yardimcisi Isatou Touray’a Yalova ve Altinova hakkinda bilgi verdi. Tarihi, sanayii, kültürü, tabiati ve tarimiyla Yalova’nin çok özel bir bölge oldugunu dile getiren Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, “Yalova’miz barindirdigi güzelliklerinin yani sira stratejik mevkii, tarim ve teknolojik sanayi yatirimlari ile yildizi parlayan sehirlerin basinda geliyor. Ülkelerimiz arasinda yapilan anlasmalar ve isbirlikleri çerçevesinde iliskilerimizin artarak devam edecegine inaniyoruz” diye konustu.

Altinova’nin stratejik bir öneme sahip ilçe oldugunun altini çizen Baskan Oral, “Dünyanin önemli tersanelerini bünyesinde barindiran Altinova’miz ayni zamanda deniz tasimaciligi noktasinda da önemli markalara sahip. Altinova’mizin uluslararasi markasi Negmar ile ticari anlasmalar da bulunmak üzere ilçemize gelen Gambiya Devlet Baskani Yardimcisi Isatou Touray ve Gambiyali Is Insanlarini agirladik. Güney Afrika ülkesi Gambiya ile geliserek süren ticari ve kardeslik iliskilerimizi, zengin tarim ürünlerimizle artirmayi hedefliyoruz. Altinova, küçük ama ticari ve tarim ürünleri ile büyük ve önemli bir marka olma yolunda hizla ilerliyor. Emegi, katkisi olan tüm degerli paydaslarimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Belediye baskanlari ziyaretten duyduklari memnuniyeti dile getirerek, Gambiya Devlet Baskani Yardimcisi Isatou Touray ve beraberindeki heyete, Altinova’da yetisen kivi meyvesi ve Yalova’da özel olarak üretilen ipek böcegi kozasindan yapilan tablo ve çini vazo hediye etti.
Kaynak: İHA