Adana'da 3 Kisinin Hayatini Kaybettigi Kazaya Karisan Sürücünün Serbest Birakilmasina Itiraz

Adana'da ayni aileden 3 kisinin yasamini yitirdigi trafik kazasina karisan kamyonetin sürücüsünün adli kontrol sartiyla serbest birakilmasi kararina itiraz edildi.

Saimbeyli ilçesinde 21 Nisan'da ciple kamyonetin çarpistigi trafik kazasinda babalari Yasar, anneleri Dursun Gülay ve kardesleri Ali Emre Mentes'i kaybeden, iki yakinlari da yaralanan kardesler Ersin Mehmet ve Eren Mentes, kamyonet sürücüsü I.T'nin adli kontrol sartiyla saliverilmesi kararina avukatlari araciligiyla itiraz etti.

Feke Cumhuriyet Bassavciligina verilen itiraz dilekçesinde, I.T'nin "hiz sinirini astigi, serit ihlali yaptigi ve taksirle ölüme neden oldugu" iddialari yer aldi.

Ersin Mehmet ve Eren Mentes, kardesleri Esra Yilmaz'in tedavisinin sürdügü Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi önünde basin açiklamasi yapti.

Ersin Mehmet Mentes, kazada babasini, annesini ve kardesini kaybettigini, kiz kardesi ile yegeninin de yaralandigini belirtti. Mentes, sürücü I.T'nin kusurlu oldugunu iddia ederek tutuklanmasini istedi.

Yasar Mentes yönetimindeki cip ile I.T. idaresindeki kamyonet, 21 Nisan'da Feke-Saimbeyli yolunda çarpismisti. Kazada, Yasar, Dursun Gülay ve Ali Emre Mentes yasamini yitirmis, ayni araçtaki kizlari Ayse Yilmaz ve torunlari Esra Yilmaz ile kamyonet sürücüsü I.T. yaralanmisti.

I.T. tedavisinin ardindan gözaltina alinmis, islemlerinin ardindan çikarildigi nöbetçi sulh ceza hakimligince yurt disina çikis yasagi ve adli kontrol sartiyla saliverilmisti.

Kaynak: AA