ABD'de, Kuduz Nedeniyle 100'Den Fazla Ülkeden Köpek Ithali Bir Yil Süreyle Yasakladi

ABD'ye çesitli nedenlerle köpek ihraç eden 100'den fazla ülkeye, kuduz riski nedeniyle 1 yilligina yasak getirildigi açiklandi.

ABD'de, Kuduz Nedeniyle 100'Den Fazla Ülkeden Köpek Ithali Bir Yil Süreyle Yasakladi
Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), kuduzun hala bir sorun oldugu 100'den fazla ülkeden getirilen köpeklerin ithal edilmesine, kuduz asisi kanitina ihtiyaç duyulmasi ve küçük olduklari için asilanamayan yavru köpeklerin risk olusturmasi nedeniyle 1 yil ara verilecegini duyurdu.

Ülkeye getirilen yavru köpeklerin sayisinda son zamanlarda hizli artis olmasi dolayisiyla alinan karara ek olarak, ABD vatandaslarinin kendi köpeklerini söz konusu ülkelere götürmeleri durumunda, kuduz riski olmayan üçüncü bir ülkede 6 ay geçirmeden ülkeye sokamayacaklari da belirtildi.

ABD'ye, satmak, sahiplenmek veya evcil hayvan olarak beslemek amaciyla getirilen bu köpeklerin saglikli oldugundan emin olmak için alindigi ifade edilen kararin 14 Temmuz'dan itibaren yürürlüge girecegi kaydedildi.

Yetkililer, ABD'ye her yil 1 milyon civarinda köpek getirildigini, 1 sene boyunca geçerli olacak yasak nedeniyle sayinin yüzde 4 ila 7,5 oraninda azalmasinin beklendigini bildirdi.

Kaynak: AA