Yozgat'ta Köylere 66 Süt Tanki Yerlestirilecek

Yozgat'ta Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan hazirlanan, ORAN Kalkinma Ajansi'nca desteklenen "Yozgat Süt Toplama Projesi" protokolü imzalandi.

Valilik Toplanti Salonunda düzenlenen imza törenine Vali Ziya Polat, Il Tarim ve Orman Müdürü Tanju Özkaya ve ORAN Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci katildi.

Törende konusan Vali Polat, Yozgat’ta süt üretimini artirmak için köylerde süt toplama ile ilgili sikinti yasandigini söyledi.

Bu sikintilari ortadan kaldirmak için üreticilerin istekleri dogrultusunda çalisma yapiligini aktaran Polat, "Bu kapsamda, ORAN Kalkinma Ajans, Tarim ve Orman Il Müdürlügümüz ile 'Yozgat Süt Toplama Projesi'nin imzasini atacagiz. Yaklasik bir milyon 500 bin lira bedelli projenin bir milyon lirasini ajans saglayacak, kalan kismini ise Il Özel Idaresinden destek saglayip tanklarimizi köylerimize yerlestirecegiz. Proje kapsaminda 66 süt tanki köylere yerlestirilecek. Projeye destek veren ORAN Kalkinma Ajansina tesekkür ediyorum." dedi.

Polat, “Bozok Yaylasinda Yasamak Için Bir Sürü Sebebim Var Projesi" kapsaminda da 140 kisinin projeden yararlandigini ve 14 bin koyun verildigini ifade etti.

Kaynak: AA