Sancaktepe Teknoloji Anadolu Imam Hatip Lisesi Ögrencileriyle Bulustu

Türkiye'nin ilk teknoloji Anadolu imam hatip lisesini kazanan 90 ögrenci, yaz okulu yogunlastirilmis egitiminde uzaktan gördükleri dersleri pekistirme imkanina kavusacak Sancaktepe Kaymakami Adnan Çakiroglu: 'Imam hatiplerin bu pozisyona gelmesi ülke olarak gurur kaynagimiz. Imam hatipler, tarihimizde çok sikintili dönemler yasadi. Gurur duyacagimiz bir asamadayiz' Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü: 'Siz bir taraftan geleneklerimizi, dinimizi bir taraftan da modern dünyadan geri kalmama anlaminda teknolojinin bütün gereklerini ayrintilariyla ögreneceksiniz'

Sancaktepe'de 2020-2021 egitim-ögretim yilinda ögrenci kabul etmeye baslayan ve bugüne kadar salgin nedeniyle uzaktan egitim veren Türkiye'nin ilk teknoloji Anadolu imam hatip lisesi, yaz okulu sayesinde ögrencilerine kavustu.

Yaz okulu yogunlastirilmis egitimin baslamasi dolayisiyla Sancaktepe Teknoloji Anadolu Imam Hatip Lisesi'nde tören düzenlendi.

Kur'an-i Kerim tilavetiyle baslayan programda konusan Sancaktepe Kaymakami Adnan Çakiroglu, Kovid-19 salgini nedeniyle okullarinda yüz yüze egitim göremeyen ögrencilerin bugün okula kavusma sevincini beraber yasadiklarini söyledi.

Bundan sonra egitim-ögretimin yüz yüze devam etmesi temennisinde bulunan Çakiroglu, "Imam hatiplerin bu pozisyona gelmesi ülke olarak gurur kaynagimiz. Imam hatipler, tarihimizde çok sikintili dönemler yasadi. Gurur duyacagimiz bir asamadayiz." dedi.

Imam hatiplerde milli ve manevi degerleri bilen, teknolojiyle bulusan, çagin bilgileriyle donanimli çocuklar yetistirilecegini anlatan Çakiroglu, okulun yatili ögrencilerine söyle seslendi:

"Il disindan gelen ögrencilerimiz var. Bizim misafirimizsiniz. Sizlere her türlü imkani saglayacagiz. Bu konuda bir sikinti olmaz. Biz sizlerin yanindayiz. Size destek olmak için buradayiz. Devletimize ve milletimize daha iyi bir evlat olabilmeniz için çalisacagiz. Iyi bir imkana sahipsiniz. Insallah sizleri ileriki asamalarda, devletin kademelerinde ve farkli buluslarin arkasinda görürüz. Sizin kendinizi en iyi sekilde yetistireceginize cani gönülden inaniyoruz. Sadece iyi bir bina yapilmadi. Iyi bir sekilde donanimi da yapildi. Burayi güzellestiren siz ögrencilerimizsiniz."

- "Sizin açacaginiz güzel ufuklar olacak"

Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, lisenin, büyük emeklerle ilçeye kazandirildigini anlatti.

Türkiye'deki ilk teknoloji Anadolu imam hatip lisesinin Sancaktepe'de açildigini hatirlatan Dögücü, söyle devam etti:

"Türkiye'de ilk defa böyle bir okul açildi. Onun için çok yogun çalisan bir ekip var. Siz de ilkler olacaksiniz Türkiye'de. Sizin açacaginiz güzel ufuklar olacak. Sizler 'Ilk ögrencileriz.' diyeceksiniz. Mekan ve hizmet anlaminda çok sanslisiniz. Bu okul Sayin Cumhurbaskanimiz ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin destegiyle yapildi. Çok güzel laboratuvarlar yapildi. Siz bir taraftan geleneklerimizi, dinimizi bir taraftan da modern dünyadan geri kalmama anlaminda teknolojinin bütün gereklerini ayrintilariyla ögreneceksiniz. Ilerleyen, kosan dünyaya sizlerin çok sey katacaginiza inaniyorum. Küresel salgindan dolayi geç bir araya geldik. Sizi görmekten hem heyecanli hem çok mutluyuz. Sizler bizim evlatlarimizsiniz, göz aydinligimizsiniz, sizi çok seviyoruz."

- "Yaz okulunda bir yilin özetini yapacagiz"

Sancaktepe Teknoloji Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Erkan Yavuz, ögrencilerle yüz yüze gelebilmenin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Yaz okulu kapsaminda 5 haftada uzaktan egitimle geçirilen bir yilin özetini yapacaklarini belirten Yavuz, "Bu süreçte bize destek veren herkese tesekkür ediyorum. Ögrencilerimiz ve ögretmenlerimizi için yaz okulumuz hayirli olsun." dedi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Hale Bagce Özbas, "Siz bizim umudumuzsunuz. Sizi çok seviyoruz. Sizi gördügüm için çok mutluyum. Teknolojiyle ilgili gelecegimiz size emanet. Sizin de yükünüz hafif degil. Bunu bilin. Biz her daim yaninizdayiz. Burada çok güzel günler geçireceksiniz." diye konustu.

- "Teknofest'e katilmayi planliyoruz"

Ögrencilerden Ömer Zafer Afsar, arkadaslariyla bir araya gelebilmenin mutlulugunu yasadiklarini anlatarak, duygularini söyle dile getirdi:

"Salgin dolayisiyla uzaktan egitim görüyorduk. Çok zorlaniyorduk bu durumda. Bugün okulumuzun açilmasindan dolayi heyecanlandik. Okulumuzda çok güzel egitim alacagiz. Hep dijital ortamda arkadaslarimizla görüstük. Kimseyi fazla taniyamiyorduk, görüsemiyorduk, sohbet edemiyorduk. Yüz yüze egitime basladik. Birbirimizi daha iyi taniyacagiz. Daha güzel arkadasliklar kuracagiz. Yüz yüze birbirimize daha iyi yardimci olacagiz."

Türkiye'deki teknolojik gelismelere katki sunmak istediklerini dile getiren Afsar, "Teknofest'e katilmayi planliyoruz. Ileride daha iyi isler basaracagimiza inaniyorum. Bu okuldan mezun olduktan sonra ülkemizde yapilan IHA ve SIHA'larin gelismesine katki sunmak istiyoruz. Insallah ülkemizin yararina olacak isler basaracagiz." dedi.

Konusmalarin ardindan Ilçe Müftüsü Muammer Turan dua etti.

Etkinlige, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mustafa Akan, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve ögrenciler ve velileri katildi.

- Okul hakkinda

Özel müfredatiyla Ingilizce ile beraber Arapça ve istege bagli Çince ya da Japonca dillerinden birini ögrenme imkani sunan Sancaktepe Teknoloji Anadolu Imam Hatip Lisesi'nde okumaya hak kazanan 90 ögrenci, okuldaki teknoloji siniflari ve robotik siniflarda egitim alacak.

Ögrenciler yaz okulu yogunlastirilmis egitiminde uzaktan egitimle gördükleri dersleri pekistirme imkanina kavusacak.

Kaynak: AA