Mustafa Canbey 'Edremit'te Güzel Gelismeler Var'

AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey, Balikesir’in Edremit ilçesindeki yatirimlari anlatmak için basin ile bir araya geldi. Büyüksehir Belediyesi Körfez Koordinasyon binasindaki toplanti salonunda düzenlenen basin toplantisinda Edremit ilçesinde yapilan ve yapimi devam eden devlet yatirimlari hakkinda bilgiler verildi.

Mustafa Canbey 'Edremit'te Güzel Gelismeler Var'
Gazeteciler ile bir araya gelen Canbey “Edremit’imize milletvekili arkadaslarimiz, büyüksehir belediye baskanimizla, yine sayin valimiz, kaymakamimiz ve ilçe teskilatimiz ile birlikte elimizden geldigince, sehrimize nasil daha yararli olabiliriz buna bakiyoruz. Bununla ilgili çalismalar yapiyoruz. Bu gün geldigimiz noktada gerçekten Edremit’te güzel gelismeler var.”dedi.

KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) Yurdunun yapilmasina karar verildigini söyleyen Balikesir AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey KYK yurdunun 150 kiz ögrenci, 150 erkek ögrenci olmak üzere 300 kisilik yapilacagini bildirdi. KYK yurdu içinde imar durumu ile ilgili olarak bazi çalismalar oldugunu ifade eden Canbey ayrica Edremit Kapali Spor Salonunun oldugu bölgeye tam tesekküllü bir spor kompleksi yapilacagini kaydetti.

Tenis kortlarindan, yüzme havuzlarina kadar her seyin olacagi tesis için müjde verdi. Kütüphane binasinin insaatinin yüzde yüzünün bittigini ifade eden Canbey yarim kalan Ibrahimce Camii insaatinin da önümüzdeki günlerde devam ettirilecegini söyledi.

Yapimi tamamlanacak camide rehberlik bölümü, Kuran Kursu ve sosyal alanlarin yer alacagi kaydedildi. Yine Ibrahimce meydaninda bir polis noktasi kurulacagini ifade eden AK Parti Balikesir Milletvekili Canbey, GMKA’nin ve Milli Egitim Müdürlügü’nün onayladigi kültür ve sanat evi projesi hakkinda bilgiler verdi. Bu projenin 1 milyonluk bütçesi bulundugunun altini çizen Mustafa Canbey ayrica ilçede yeni hükümet konaginin temelinin atildigini kaydetti.

Akçay Kavsagi’nin yapilmasi için ulastirma bakani ile görüstüklerini ifade eden Mustafa Canbey “Balikesir Büyüksehir Belediyesi ile birlikte döner kavsak yapilmasini planliyoruz” dedi.

Canbey, Edremit’e yapilmasi planlanan hastanenin 1/5000 lik planlarinin yapildigini, 1/1000 lik planlarindan sonrada projenin onay alacagini, daha sonrada ihaleye çikacagini söyledi.

Tahminen 2024 yilina kadar bitirilmesi planlanan proje için çok emek harcadiklarini ifade etti.

Edremit’te yapilmasi planlanan A2 statüsündeki hastanenin yatak kapasitesinin 450’ye kadar çikarilabilecegine dikkat çekti.

Ayrica Edremit Tarima Dayali Organize Sanayi Bölgesi çalismalarini da yakindan takip ettigini ifade eden AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey “Çalismalari yakinen takip ediyorum. Bu proje ile bölgede büyük bir istihdam saglanmis olacak.” dedi.

Basin Toplantisina ayrica, Edremit Kaymakami Turgay Ünsal, Edremit AK Parti Ilçe Baskani Ekrem Umutlu, Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Cumhur Ittifaki Sözcüsü Murat Tuna ve yerel gazete ve ajans muhabirleri katildi.

Kaynak: İHA