Misir'da Darbe Karsiti 12 Kisi Hakkindaki Idam Cezasi Onandi

Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed elBiltaci ile Ihvan liderlerinden Safvet Hicazi de idam cezasi onananlar arasinda yer aldi.

Misir'da hapisteki Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile Müslüman Kardesler (Ihvan) liderlerinden Safvet Hicazi'nin de aralarinda bulundugu darbe karsiti 12 kisi hakkinda verilen idam cezasi onandi.

Misir resmi ajansi MENA'da yer alan habere göre, Yargitay, Rabiat'ul Adeviyye Meydani'ndaki darbe karsiti protestolarla ilgili davada nihai karari verdi.

Yüksek mahkeme, aralarinda HAP Genel Sekreteri Biltaci ile Ihvan liderlerinden Hicazi'nin de oldugu 12 kisi hakkinda daha önce verilen idam cezasini onadi.

Ayni davada yargilanan 32 kisinin idam cezasi müebbet hapse (25'er yil hapis) çevrilirken, tutukluyken vefat eden Ihvan liderlerinden Isam el-Iryan'in davasi düstü.

Sanik avukatlarindan Usame Beyumi, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Yargitayin bugün, daha önce haklarinda idam karari çikan 75 kisiden 45'i hakkinda hüküm verdigini belirterek, kalanlarin giyaben yargilandigina isaret etti.

Misir'da 3 Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasinin ardindan baskent Kahire'deki Rabiat'ul Adeviyye ve Nahda meydanlarinda genis çapli protestolar düzenlenmis, meydanlar 14 Agustos 2013'te güvenlik güçlerinin kanli müdahalesiyle bosaltilirken yüzlerce kisi hayatini kaybetmisti. Darbe karsiti eylemler sirasinda binlerce kisi de tutuklanmisti.

Kahire Ceza Mahkemesi, Eylül 2018'de, aralarinda Ihvan liderlerinin de oldugu 75 darbe karsiti hakkinda idam cezasi vermis, daha sonra karar temyize götürülmüstü.

Kaynak: AA