Kadiköy'de Pansiyonun Camindan Düsen Hemsirenin Ölümüne Iliskin Gözaltina Alinan Kisi Serbest Birakildi

Kadiköy'de kaldigi pansiyonun camindan düsen hemsire Sebnem Köker'in hayatini kaybetmesine iliskin gözaltina alinan kisi, adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Hemsire Sebnem Köker'in 7 Haziran'da Caferaga Mahallesi Rizapasa Sokakta bulunan bir pansiyonun 3. katindan düserek hayatini kaybetmesine iliskin baslatilan sorusturma kapsaminda ayni pansiyonda kalan T.B. gözaltina alindi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayi'na getirilen süpheli T.B, sorusturmayi yürüten savciliga çikarildi.

Savcilik, ifadesini aldigi süpheli T.B'yi, "baskasini intihara yönlendirme halinde intiharin gerçeklesmesi" suçundan tutuklanmasi talebiyle nöbetçi hakimlige gönderdi.

Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimligi, süpheli T.B'nin tutuklanmasina yönelik talebin reddine karar vererek, "imza atma sarti" ve "yurt disina çikis yasagi" sartini içeren adli kontrol tedbirleri kapsaminda serbest birakilmasina karar verdi.

Süpheli T.B'nin hakimlikteki ifadesinde, hayatini kaybeden Sebnem Köker ile aralarinda duygusal iliski bulundugunu belirterek, "Aramizda bagrisma oldu. Ben fiziksel temasta bulunmadim. Uzak durdum. Iki kere camin kenarinda gördüm. Seni görmek istemiyorum deyince ben baska bir odaya gittim. Camlar zaten açikti. Yatarken pat diye bir ses duydum. Hafif duydum, ilk önce ne oldugunu anlamadim. Sokaktan sonra insan sesi gelmeye basladi. Cama kostum. Asagiya bakinda orada oldugunu gördüm. Sonra kosarak yanina gittim. Ben tenteye düstügünü zannettim." seklinde beyanda bulundugu ögrenildi.

Kaynak: AA