Istanbul'da Göçmen Kaçakçiligi Operasyonunda 32 Kisi Yakalandi

Operasyonda yaklasik 8 milyon 816 bin 605 lira degerinde nakit para ve döviz ele geçirildi.

Istanbul'da turizm ve seyahat acentesi adi altinda faaliyet yürütüp göçmen kaçakçiligi yaptiklari ve bu suçtan elde ettikleri gelirleri "hawala" yöntemiyle akladiklari öne sürülen 32 kisi yakalandi.

Istanbul Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, kentte turizm ve seyahat acentesi olarak faaliyet gösteren ve göçmen kaçakçiligi yaptiklari belirlenen süphelileri yakalamak için çalisma baslatti.

Polis, mayis ve haziran ayinda yaklasik 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardindan, döviz ofisi, kuyumcu ve para transfer merkezi gibi 8 ayri is yerine baskin düzenledi.

Operasyonda is yerlerinde bulunan 32 kisi yakalandi.

Adreslerde yapilan aramada yaklasik 8 milyon 816 bin 605 lira degerinde, 1 milyon 214 bin 110 lira, 400 bin 303 dolar, 417 bin 980 avro, 810 sterlin, 290 Isviçre frangi ile "hawala" sisteminde kullanildigi degerlendirilen çok sayida belge ve defter ele geçirildi.

Süphelilerin göçmen kaçakçiligindan elde ettikleri gelirleri "hawala" yöntemiyle akladiklari tespit edildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden 11'i tutuklanirken 9'u adli kontrolle serbest birakildi. Diger 12 süpheli ise serbest birakildi.

Öte yandan Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügünce, 2021 yili içerisinde 22 operasyonun gerçeklestirildigi, bu operasyonlarda 155 süphelinin yakalanip haklarinda adli islem yapildigi bildirildi.
Kaynak: AA