Altinin Gram Fiyati 498 Lira Seviyesinden Islem Görüyor

Çeyrek altin 818 lira, Cumhuriyet altini 3.345 liradan satiliyor

Altinin gram fiyati, haftaya düsüsle baslamasinin ardindan 498 lira seviyesinde islem görüyor.

Cuma günü, altinin ons fiyati ve dolar kurundaki düsüse paralel deger kaybeden altinin gram fiyati, günü önceki kapanisin yüzde 1,5 altinda 506,9 liradan tamamladi.

Yeni haftaya da deger kaybiyla baslayarak düsüsünü üst üste altinci islem gününe tasiyan altinin gram fiyati, saat 10.50 itibariyla önceki kapanisin yüzde 1,7 altinda 498,2 liradan islem görüyor. Ayni dakikalarda çeyrek altin 818 lira, Cumhuriyet altini da 3.345 liradan satiliyor.

Altinin ons fiyati, su dakikalarda önceki kapanisa göre yüzde 1 azalisla 1.859 dolardan alici buluyor.

Analistler, ultra gevsek para politikasinin bir süre daha devam edecegine iliskin beklentilerle azalan risk algisinin altinin ons fiyatini baskiladigini kaydetti.

Yurt içinde bugün gözlerin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilacagi NATO Zirvesi'nde ABD Baskani Joe Biden ile yapacagi görüsme basta olmak üzere gerçeklestirecegi ikili temaslara çevrildigini aktaran analistler, hafta sonu Erdogan'in açikladigi, Çin'le gerçeklestirilen swap anlasmasinin da piyasalari destekledigini belirtti.

Analistler, söz konusu swap anlasmasinin Türk lirasini dolar kuru karsisinda destekleyerek altinin gram fiyatindaki gerilemede etkili oldugunu bildirdi.

Bugün, ABD Baskani Biden'in, Avrupa turundan gelecek haber akisi ile Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi verilerinin takip edilecegini ifade eden analistler, teknik açidan ons altinda 1.855 ve 1.845 dolarin destek, 1.880 dolarin direnç konumunda bulundugunu söyledi.
Kaynak: AA