Turkcell Granfondo Istanbul Yol Bisiklet Yarisi Sona Erdi

Beykoz'da düzenlenen Turkcell GranFondo Istanbul Yol Bisiklet Yarisi, sona erdi.

Istanbul'da ilk kez düzenlenen GranFondo yarisi Beykoz Belediyesi önünden start alirken, Yoros Kalesi, Yusa Tepesi, Kaynarca ve Polonezköy'den geçildi.

82 ve 40 kilometrelik iki kategoride gerçeklestirilen yarista uzun parkur erkeklerde Muhammed Erkan birinci, Muhammed Yunus Demir ikinci, Serkan Balkan üçüncü oldu.

Uzun parkur kadinlarda Esra Kürkçü Akgönül birinciligi, Aysegül Gökalp ikinciligi, Gamze Ceyhan da üçüncülügü elde etti.

Kisa parkur erkeklerde birinciligi Furkan Abdullah Pamukçu aldi. Ikinciligi Oguzhan Taskan, üçüncülügü de Ersin Akgün elde ederken, kadinlarda Beste Hepkaradeniz mutlu sona ulasti. Kübra Nur Pinarak'in ikinci tamamladigi parkuru Züleyhan Dikbas üçünü sirada noktaladi.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Erol Küçükbakirci, Turkcell Kurumsal Iletisim Direktörü Ismail Özbayraktar verdi.

- Aydin: "Yasamin içine bisikleti dahil etmek istiyoruz"

Organizasyonla ilgili açiklama yapan Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, bisikletin saglik ve mutluluk kaynagi oldugunu belirterek, "Beykoz enerjisi yüksek bir yerdir. Turkcell GranFondo ile beraber enerjimiz daha da yükseldi. Bu organizasyona destek veren tüm kurumlara tesekkür ediyoruz. Beykoz dogasi çok güzel olan, kültürel ve tarihi zenginligi olan bir yer. Bisiklet açisindan da elverisli bir yer. Iki yildir farkindalik turlari yapiyoruz. Yasamin içine bisikleti dahil etmek istiyoruz. Kisa mesafelerde ise gidip gelirken bisikleti kullanalim. Zaman zaman bisikleti makam araci olarak takim elbiseyle kullaniyorum. Spor yapmak için zaman ayirma imkanimiz yoksa çalisirken kisa mesafelerde bisiklete bindigimizde spor yapmis oluyoruz. Böylelikle saglikli olacagiz, mutlu ve huzurlu olacagiz." diye konustu.

Bisikletin saglik harcamalarinda 50 milyar liralik tasarruf saglayacagina da deginen Aydin, "Bisiklette her seye açiksiniz. Doga ile dogadaki canlilar ile iletisime açiksiniz. Bisiklet güzel özellikler kazandiriyor. Her seyi tolere edebiliyorsunuz. Istanbul'da ilk kez GranFondo gerçeklestiriliyor. Ilkin burada olmasi ve devaminin burada yapilacak olmasi benim için mutluluk verici bir olay. Beykozlulardan yetkiyi aldik ve bu anlamli organizasyonu gerçeklestiriyoruz. Turkcell'e de tesekkür ediyoruz. Amacimiz saglikli, mutlu, huzurlu bireyler. Türkiye'de aktif nüfusun yüzde 25'i bisiklet kullanmaya baslarsa saglik ve mutlulugun yaninda 50 milyarlik da saglik harcamalarindan tasarruf saglariz. Insanlarin bisiklet kullanmasini istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Turkcell Kurumsal Iletisim Direktörü Ismail Özbayraktar ise sunlari kaydetti:

"Biz hareketi tesvik ediyoruz. Hareket etmeyi, dogru nefes almayi çok özledik. Çok ciddi bir katilim oldu. Gülen yüzler görmek çok keyifli, bu sinerjiye çok ihtiyacimiz var. Biz de Turkcell olarak hayra vesile olacak isler de yapiyoruz. Sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçiriyoruz. Sokaga çikma yasagi olmadigi zamanlarda belki buranin 20 kati insan olurdu. Tamamen saglik kurallarina uygun bir sekilde yarisma organize edildi. Saglik çalisanlarimizin hakki ödenmez. Pandemi döneminde vefat eden saglik çalisanlarimizin çocuklari için bir sosyal sorumluluk projesi planlandi. Buradaki yarismacilar onlar için pedala bastilar."

Kaynak: AA