Sivas Valisi Ayhan, Ogul Veren Ari Kolonisini Sepet Kovana Aktardi

Sivas Valisi Salih Ayhan, bal üreticisini ziyareti sirasinda, ogul veren ari kolonisini özel kiyafet giyip sepet kovana indirdi.

Sivas Valisi Ayhan, Ogul Veren Ari Kolonisini Sepet Kovana Aktardi
Valilikten yapilan açiklamaya göre, Ayhan, Hafik ilçesine bagli bazi köylerde aricilikla ugrasan vatandaslari ziyaret etti. Pusat köyünde ari sütü sagimi yapan Ayhan, bal üreticilerine bereketli hasatlar diledi.

Bölgedeki bazi köylerde de incelemede bulunan Ayhan, Karabalçik köyünde Turan Ceylan'in arilarinin ogul verdigini görünce, özel kiyafet giyerek, kolonideki arilari geleneksel sepet kovana aktardi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ayhan, Sivas'i aricilik üssü yapmayi hedeflediklerini belirtti.

Sivas'in muhtesem cografyasi, florasi, zengin endemik bitki türleriyle nadide bir sehir oldugunu vurgulayan Ayhan, "Henüz istenilen noktada degiliz. Insallah iki yildir yürütmekte oldugumuz altyapi çalismalari neticesinde, ilerleyen zamanlarda Sivas, aricilikta, ari ürünlerinde ve bal üretiminde adindan sikça söz ettirecek. ORAN, DAP, Il Özel Idaresi, Tarim ve Orman Il Müdürlügümüz koordinesinde ve arici mütesebbislerimizin gayretleriyle ilimiz hak ettigi yeri alacak. Üreticimiz emeginin karsiligini bulacak." ifadelerini kullandi.

Tozanli Vadisi'nin organik aricilikta bir merkez haline getirilecegini belirten Ayhan, sunlari kaydetti:

"Tozanli bali adi altinda büyük bir marka olusturacagiz. Uluslararasi tanitimi ve ihracat çalismalarini hazirliyoruz. Sivas'in aricilikta büyük bir potansiyeli var. Bizler küçük dokunuslarla bunu ortaya çikariyoruz. Bilimsel ve akademik bilgimizi, irademizi, heyecanimizi ve kurumsal birlikteligimizi bir araya getirerek daha güzel sonuçlar elde edecegiz. Çalismalarimizda bize destek olan, emek veren herkese tesekkür ediyorum. Üreticilerimize bereketli hasatlar ve bol kazançlar diliyorum."

Kaynak: AA