Cezayir, 'Düsmanca Yayinlari' Sebebiyle France 24 Kanalinin Akreditasyonunu Iptal Etti

Cezayir Enformasyon Bakani Ammar Bilhiymer, editöryel çalismalarinda ülkeye açikça bir düsmanlik içinde olmasi sebebiyle France 24 televizyon kanalinin akreditasyonunun iptal edildigini duyurdu.

Cezayir resmi televizyon kanalina konusan Bilhiymer, kararin ülkeye ve kurumlarina karsi açikça ve tekrar eden düsmanlik sebebiyle alindigini söyledi.

Fransiz televizyon kanali France 24'ün editöryel çalismalarinda Cezayir'e karsi açikça bir düsmanlik içinde oldugunu belirten Bilhiymer, kanalin akreditasyonunun iptal edildigini açikladi.

Ayni zamanda Cezayir Hükümet Sözcülügü görevini de yürüten Bakan Bilhiymer, kararin gerekçesini "France 24 kanalinin mesleki ahlak kurallarina saygisizligi, medyada dezenformasyon ve manipülasyonlarda bulunmasinin yani sira, Cezayir'e karsi kesinlesmis bir düsmanlik içinde olmasi" olarak açikladi.

Cezayir Enformasyon Bakanligi, geçen Mart'ta France 24 kanalinin, Cezayir'deki yürüyüslerin haberlestirilmesi konusunda açik bir tarafgirlik içinde olmasi sebebiyle "son kez uyarildigina" iliskin bir açiklamada bulunmustu.

Bilhiymer, son aylarda yaptigi bir dizi açiklamada da, Fransiz medyasinin ülkesine karsi düsmanlik yaptigi ve içislerine müdahalede bulunduguna dikkati çekmisti.

Kaynak: AA