Çaycuma TSO Fen Lisesi E-Twinning Projesi Basari Ile Sona Erdi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde bulunan TSO Fen Lisesi’nin “Our Culture, Difference, Wealth, Our Heritage’’ e-twinning projesi sona erdi.

Çaycuma TSO Fen Lisesi E-Twinning Projesi Basari Ile Sona Erdi
Romanya, Ispanya ve Türkiye’nin dahil oldugu 3 farkli ülkeden toplamda 16 ögretmen ve 89 ögrencinin aktif katilimlari ile sürdürülen projede kültürel degerler ile ilgili farkindalik yaratilmada büyük basari saglandi. Ingilizce ögretmeni Mehtap Elibol’un dahil oldugu ‘Our Culture, Difference, Wealth, Our Heritage’ (Kültürümüz, Farkliligimiz, Zenginligimiz, Mirasimiz) e-Twinning projesi basari ile sona erdi.

Çaycuma TSO Fen Lisesi Müdürü Ismail Ertop konuyla ilgili açiklamasinda, “ Çok kültürlü bir yapiya sahip ülkemizde unutulmaya yüz tutan kültürel degerlerimizi ve mirasimizi yeniden gün yüzüne çikarmak, eglenceli bir sekilde yeni neslin bu çok kültürlülüge sahip çikmasini saglamak ve tanitmak amaçli projede ögrenciler uluslararasi 6 takim halinde çalistilar. Takim lider ögretmenlerinin rehberliginde ögrenciler çesitli web2.0 araçlarini kullanarak geleneksel yemek tarifleri, meslek ve el sanatlari, dügünler, milli ve dini bayramlar, yöresel halk danslari ve kiyafetler gibi pek çok eglenceli ve egitici çalismalar yaptilar. Zumpad uygulamasi üzerinde takimlar bir araya gelerek proje konusuyla ilgili ortak Ingilizce siir yazdilar ve proje boyunca yapilan tüm çalismalar emaze digital sergide bir araya getirdiler. Okulumuzun Ingilizce Ögretmeni Mehtap Elibol’a çok tesekkür ediyorum” dedi.

Proje kapsaminda ögrenciler; ‘e-Safety’ (e-Güvenlik) konusunda bilinçlenip, internette güvenli kalma konulu çalismalar yapti. Çesitli web2.0 araçlarini kullanarak tüm aktiviteleri projenin sosyal medya hesaplarinda ve kisisel hesaplarinda güvenli internet kurallarina uyarak yayinladilar.

Çaycuma TSO Fen Lisesi Ingilizce Ögretmeni Mehtap Elibol projenin tüm katilimcilara kisisel ufuklarini genisleterek uluslararasi is birligi ve temaslara, çok kültürlülüge ve yabanci dillere açmasi bakimindan ögrencilerde pek çok olumlu etki biraktigini söyleyerek, “ e-Twinning Toplulugu, ögretmenlere ve ögrencilere birlikte çalismak, birlikte ögrenmek ve gelecege yönelik bir

vizyonu birlikte insa etmek için araçlar saglamaya ve bunlari yayginlastirmaya her geçen yil daha da geliserek devam ediyor.
Kaynak: İHA