Türkiye'nin Sembollesmis Yapilari Türk Kizilay Için Kirmizi Renkle Aydinlatildi

Türk Kizilay'in 153. kurulus yil dönümü dolayisiyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Galata Kulesi, Göbeklitepe ve 2. TBMM Binasi gibi sembol yapilar, kirmizi renkle isiklandirildi.

Türk Kizilaydan yapilan açiklamaya göre, kurulus yil dönümü etkinlikleri kapsaminda, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin destegiyle Türkiye'nin sembollesmis yapilarinin Kizilay'in kirmizi rengiyle isiklandirilmasi kararlastirildi.

Bu kapsamda dün gece düzenlenen etkinlik çerçevesinde, Galata Kulesi, Göbeklitepe, Alacahöyük Sfenksli Kapi, Patara Antik Kenti, 2. TBMM Binasi/Cumhuriyet Müzesi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Ankara Atakule, TOBB Kuleleri ve Istanbul Atasehir Metropol AVM Kulesi kirmizi isikla aydinlatildi.

- "Her geçen yil daha da büyüyen bir iyilik hareketine dönüstü"

Açiklamada görüslerine yer verilen Türk Kizilay Genel Baskani Kerem Kinik, etkinligin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek, sunlari kaydetti:

"Bu topraklarin ortak degeri olan Kizilay'imiz, milyonlarca gönüllünün ve Türk halkinin destegiyle her geçen yil daha da büyüyen bir iyilik hareketine dönüstü. Bu destegin verdigi güçle, Türk insaninin merhamet bayragini dünyanin en uzak cografyalarinda bile serefle dalgalandirmaya devam edecegiz."

Kaynak: AA