Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ne 'Eren' Rehberlik Edecek

Osmangazi Belediyesi tarafindan sehre kazandirilan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin sanal rehberinin ismi ‘Eren’ oldu. Müzenin sanal kahramanina Eren ismi verilirken, Bursa’nin erenler sehri olmasinin yani sira Trabzon Maçka’da sehit edilen genç Eren Bülbül de düsünüldü.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ne 'Eren' Rehberlik Edecek
Bursa’nin fethinin 3 boyutlu anlatildigi Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, dünyanin en büyük tam panoramik müzesi olmasinin yani sira farkli etkinlikleriyle de ilgi odagi oluyor. Açildigi günden bu yana binlerce ziyaretçiye kapilarini açan Fetih Müzesi, yeni bir uygulamaya imza atti. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi uygulamasini telefonuna indiren vatandaslar, müzede belirli noktalarda yer alan panolardaki görseli okuttuklarinda sanal rehberlerine ulasabilecek. Müzenin sanal ziyaretine rehberlik edecek çizgi kahramanin ismi ise sosyal medya üzerinden yapilan anketle belirlendi. Vatandaslarin büyük ilgi gösterdigi anket sonrasi yapilan degerlendirmede, Panorama 1326 Bursa’nin sanal rehberine ‘Eren’ isminin verilmesi kararlastirildi. Müzenin yeni kahramani olan ‘Eren’ isminde çok önemli iki anlami da tasiyor.

Bursa’nin Erenlerinden, Eren Bülbül’e

Sanal gezinin animasyonunda minik Eren, ziyaretçilere su sekilde seslendi: “Merhaba; ben, Osman Gazi, Orhan Gazi, Murat Hüdavendigar, Molla Fenari, Somuncu Baba, Emir Sultan, velhasil geçmis ve günümüz erenler diyari Bursa’yi, sevgiyle, askla, kardeslikle yoguran her bir gönül sultaninin yüreklere naksedildigi, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzemizin yeni sanal rehberi: EREN. Bu topraklar için sehit düsmüs sühedayi anarak, ’Iyiki Varsin Eren’ diye tüm Türkiye’nin sehadetine sahitlik ettigi sehidimizin adini tasiyarak sizlere rehberlik edecek olmak gurur veriyor bana”

Akilli telefonlardan “AR Panorama 1326” uygulamasini indirdikten sonra Fetih Müzesi’nde belirlenen noktalarda yer alan panolardaki görsel okutuldugunda, minik “Eren” tarihi yolculukta konuklarina rehberlik edecek.
Kaynak: İHA