Konçe'den Kusadasi'na Dostluk Köprüsü

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Kuzey Makedonya’nin Konçe Belediye Baskani Blagoy Iliev ve beraberindeki heyeti makaminda agirladi. Konçe Belediye Baskani Iliev’e Kusadasi hakkinda bilgi veren Baskan Ömer Günel, "Kusadasi ile Konçe arasinda kardeslik ve turizm köprüsü olusturmak için her türlü is birligini yapmaya haziriz" dedi.

Konçe'den Kusadasi'na Dostluk Köprüsü


Türkiye’nin turizm baskenti Kusadasi, Balkan ülkeleri ile olan yakin temasina Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’ni de ekledi. Bu kapsamda Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Kuzey Makedonya’nin Konçe Belediye Baskani Blagoy Iliev ile bir araya geldi. Baskanlik makaminda gerçeklesen bulusmada, Kusadasi ile Kuzey Makedonya’nin ekonomik, kültürel ve cografi anlamda sahip oldugu degerler ele alindi. Kusadasi Belediyesi ile Konçe Belediyesi arasinda kültür ve turizm alaninda kurulacak is birliginin ilk adimlari atildi. Baskanlik makamindaki toplantinin ardindan Konçe Belediye Baskani Blagoy Iliev ve beraberindeki heyet Tarihi Kervansaray, Güvercinada Kalesi ile Mikro Minyatür Müzesini ziyaret etti. Heyete, Belediye Meclis Üyeleri Emre Fazlilar ile Hasan Çelik eslik etti.

"Kusadasi çok çekici"

Kusadasi’nin tarihi ve turistik noktalarini gören Konçe Belediye Baskani Blagoy Iliev, "Kusadasi çok çekici ve güzel bir ilçe. Bizim de vatandaslarimiz tatil için çok sik buraya geliyor. Konçe Belediyesi kültür ve turizmin her alaninda Kusadasi Belediyesi ile her türlü is birligini yapmaya hazir. Kusadasi Belediye Baskanimiz Ömer Günel’e bize gösterdigi yakin alaka ve ilgi için çok tesekkür ederim" dedi.



"Frakli hissediyoruz"

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ise "Ziyaretinizden oldukça mutlu oldum. Baska ülkelerden ayni kültürü paylastigimiz dostlarimiz geldiginde daha farkli hissediyoruz. Konçe Belediye Baskani Blagoy Iliev, esi Tsvetanka Ilieva ve Konçe Belediyesi Meclis Baskani Ismail Kurt’a nazik ziyaretleri için tesekkür ederim" diye konusu.
Kaynak: İHA