Gaziantep Spor Lisesi Açilisa Hazirlaniyor

Gaziantep Valisi Davut Gül, iki hafta içerisinde yapimi tamamlanmasi beklenen Gaziantep Spor Lisesi'nin çok sayida bransta hizmet verecegini söyledi.

Vali Gül, beraberinde Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Abdullah Nejat Koçer ve Müslüm Yüksel ile MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Tasdogan, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ve Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu ile Sahinbey ilçesinde yapimi süren lisede incelemede bulundu.

Burada konusan Gül, lisesin iki hafta içerisinde yapiminin tamamlanmasinin planlandigini söyledi.

Lisede 24 dersligin yani sira pansiyon, çim saha, tenis kortlari, kapali spor salonu, lojman ve antrenman sahalarinin bulunacagini ifade eden Gül, "Bu proje Türkiye'nin sayili projelerinden birisi. Kentteki kulüplere altyapida sporcularin yetismesini amaçliyoruz. Futboldan voleybola ve basketbola kadar kentteki tüm branslara hizmet edecek." dedi.

Gül, kentin 2021 yili için Türkiye'nin en büyük egitim bütçesini aldigini belirterek, söyle konustu:

"Bu bütçe 1 milyar 176 milyon lira ve 84 okul programimizdaydi. Adalet Bakani'miz Abdulhamit Gül ve milletvekillerimizin gayretleriyle ek bir programimiz da oldu. Bu ek program ile 25 okul ve 623 derslik de programa dahil edildi. Bu yil ihaleye çikacagimiz 109 okulumuz var. Geçmis ile kiyasladigimizda bizim son 5 yilda Gaziantep'te tamamlanan derslik sayimiz 6 bin civarinda."

- "Bu tesisimiz önemli bir açigi giderecektir"

Milletvekili Abdullah Nejat Koçer de kentin spor sehri olma yolunda emin adimlarla ilerledigini anlatarak, "Spor lisemiz önümüzdeki günlerde açilacak. Gaziantep'e yakisir, güzel bir eser ortaya çikmis. Egitim, spor anlaminda, bu tesisimiz önemli bir açigi giderecektir." diye konustu.

Milletvekili Müslüm Yüksel de Gaziantep Spor Lisesi'nde profesyonel ve basarili sporcularin yetisecegine inandigini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri futbol ve basketbol oynadi.

Kaynak: AA