Denizli Büyüksehir Asirlik Köprü Çilesine Son Verdi

Dalaman Çayi üzerinde yikilmaya yüz tutmus ve zaman zaman da çöktügü için kazalar yasanan ahsap köprü Denizli Büyüksehir Belediyesi tarafindan yenilendi. 100 yillik dertlerinin bittigini kaydeden Muhtar Erol Yatgin; "Köprüler köyümüz için çok efsane oldu" dedi.

Denizli Büyüksehir Asirlik Köprü Çilesine Son Verdi


Denizli Büyüksehir Belediyesi, Acipayam ilçesinin Suçati Mahallesi’nde hayat kurtaracak bir yatirima daha imza atti. Daha önce Dalaman Çayi’nin Degne kolu üzerindeki yikilmaya yüz tutmus ahsap Hüsniye Köprüsü’nü modern bir hale getiren Denizli Büyüksehir Belediyesi ayni bölgede yine yikilmaya yüz tutmus ve zaman zaman da çöktügü için kazalar yasanan Suçati Köprüsü’ne el atti. Geçmiste, bölge halkinin gayretleriyle ahsaptan yapilan Suçati Köprüsü’nün üzerinden geçen agir araçlar nedeniyle sik sik tamir edildigi, özellikle sular yükseldiginde zarar gördügü ve hayati risk tasiyan olaylarin yasanmasina sahne oldugu belirtildi. Geçen mart ayinda köprüde yenileme çalismasi baslatan Denizli Büyüksehir Belediyesi, ayni noktaya 46 metre uzunlugunda, 5 metre genisliginde ve 7,5 metre yüksekliginde betonarme olan modern bir köprü insa etti.

"Çok kazalar olurdu"

Suçati Mahallesi Muhtari Erol Yatgin, 100 yillik köprü sikintilarinin Büyüksehir Belediyesinin yatirimiyla giderildigini söyledi.

Çayin mahalleyi ikiye ayirdigini, bu nedenle köprünün kendileri için hayati derecede önemli oldugunu kaydeden Yatgin; "Bu eski köprülerde önceden çok kazalar olurdu. Köprülerimizi kendi imkanlarimizla yapardik. Sorunu Büyüksehir Belediye Baskanimiz Osman Zolan’a ilettik ve Allah’in izni ile köyümüze yakisan bir köprümüz oldu. Emegi geçen isçi kardeslerimize, mühendis arkadaslarimiza, Acipayam Belediye Baskanimiza, Büyüksehir Belediye Baskanimiz Osman Zolan’a ne kadar tesekkür etsek azdir. Bu yerini bulan bir hizmettir" diye konustu.

Eski köprünün araç agirliklarina dayanamayarak çöktügünü ve zaman zaman da kazalarin yasandigini belirten Yatgin, "Bu köprüler köyümüz için çok efsane oldu" dedi.



"Bir eserimizi daha kentimize kazandirdik"

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ise, vatandaslarin daha mutlu, huzurlu ve güvenli yasami için gayret etmeye devam ettiklerini söyledi.

Suçati Köprüsü’nün yenilenmesinin elzem bir ihtiyaç oldugunu belirterek, vatandaslardan gelen talep üzerine hemen çalismalara basladiklarini kaydeden Baskan Zolan; "Denizlimizin güzelligine güzellik katmaya, vatandaslarimizin taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Çok sükür bir eserimizi daha kentimize kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz. Vatandaslarimiz artik köprüden güven ve huzur içinde geçebilir. Allah’im kazasiz belasiz kullanmayi nasip eylesin, hayirli ve ugurlu olsun. Durmak yok çalismaya, vatandaslarimiza hizmet etmeye devam" diye konustu.

Kaynak: İHA