'Yazilim Sektörü 100 Bin Kisiye Istihdam Ile 10 Milyar Dolar Ihracat Hedefliyor'

ATP CEO’su Ümit Cinali, Türkiye ekonomisinin teknoloji sektörü ile büyüyecegini belirterek, “Ülkemizde yazilim ekosistemindeki büyüme ile birlikte 2025 yilina kadar 100 bin ek istihdam ve 10 milyar dolarlik ihracat potansiyeli öngörülüyor. Bu alani pas geçmemeliyiz” dedi.

'Yazilim Sektörü 100 Bin Kisiye Istihdam Ile 10 Milyar Dolar Ihracat Hedefliyor'


Global pazarlarda kurumsal yazilimlar ve teknoloji çözümleri sunan ATA Teknoloji Platformlari (ATP); Tradesoft, Zenia ve ATP Digital markalariyla üç ana alanda faaliyet gösteriyor. Sirket, halka arziyla elde ettigi kaynak ile yazilim sektöründe Türkiye’yi bir üst lige tasimayi planliyor. Sirketin CEO’su Ümit Cinali, orta vadede yazilim ve teknoloji yatirimlarini, Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline gelecegini ifade etti.

Cinali, “Ülkemizde yazilim ekosistemindeki büyüme ile birlikte 2025 yilina kadar 100 bin ek istihdam ve 10 milyar dolarlik ihracat potansiyeli öngörülüyor. Biz de bu alani pas geçmek istemiyoruz ve yeni yatirimlarimiz sürecek” açiklamasinda bulundu.

“Girisimcilik yatirimlari devam ediyor”

Bu alanda 2019 yilinda 106 islemde 106 milyon dolarlik melek ve girisim sermayesi yatirimi yapildigini aktaran Cinali, “2020 yilinda Türkiye girisimcilik yatirimlari Covid-19’a ragmen artisina devam etti ve ilk üç çeyrek içinde 115 milyon dolara ulasti. Halen Türkiye’nin ihracatinda yüzde 0,5 payi bulunan sektörün bu payinin yapilan yatirimlar, büyüyen pazarlar ve istihdam artisina paralel büyüyecegine inaniyoruz” diye konustu.



“Yeni bir satin almaya imza atacagiz”

Sirket olarak küresel çapta yatirimlara hiz verdiklerini belirten Cinali, “2020 yilinda da Hero çözümlerini Çin ve çevresindeki Asya Pasifik pazarlarina daha etkili bir sekilde ulastirmak amaciyla Sangay merkezli TS China sirketinin yüzde 51 hissesini satin aldik. TS China, sirketimizin Çin’deki teknoloji ve stratejik is ortakliklarina da erisimini destekleyen önemli bir platform sunuyor. Yakin zamanda çok stratejik yeni bir satin almaya imza atacagiz. Bu hem sirketimizin global ölçekte güçlenmesini hem de hizli büyümesini saglayacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA