Meksika'da Yüz Yüze Egitim Sekteye Ugradi

Meksika’nin baskenti Mexico City’de bir okulda pozitif vaka, digerinde süpheli vaka tespit edilmesi üzerine 2 okulda da tekrar uzaktan egitime geçildi. Kent genelinde yüz yüze egitime devam edilen okullarda ise denetime devam edilecek.

Meksika’da korona virüs salgini nedeniyle yüz yüze egitime verilen 1 yil aradan sonra tüm egitim personelinin asilanma islemi tamamlanarak 7 Haziran’da yeniden siniflara dönülmüstü. Baskent Mexico City’de yüz yüze egitime geçisten sonra bir okulda ilk Covid-19 vakasi tespit edildi. Federal Egitim Idaresi’nden (AEFCM) edinilen bilgiye göre ilk vaka Tlahuac Beldiyesi Miguel Hidalgo semtinde bulunan 80 Numarali Teknik Okulunda ortaögretim 1. sinifa giden bir ögrencide görüldü.

Ögrencinin ailesi çocuklarinin semptom göstermesinden süphelenerek test yaptirdi. Aile, test sonucunun pozitif çikmasi üzerine AEFCM tarafindan yayimlanan 2020-2021 egitim-ögretim yilinda okula dönüs yönergesindeki önlemlere uyarak hem okul idaresini hem de yerel saglik merkezini gerekli önlemlerin alinmasi adina bilgilendirdi. Bunun üzerine okul idaresi yüz yüze egitimi askiya alarak uzaktan egitime geçmeye karar verdi ve temasli oldugundan süphelenilen diger ögrencilerin kontrolü için de harekete geçti.

Mexico City’deki Williams Okulunun Mixcoac kampüsünde ise pozitif kisilerle temasli oldugundan süphelenilen 2 ögrenci için egitim ve saglik yetkilileri bilgilendirildi. Her iki ögrenciye de test uygulanirken, birinin sonucu negatif çikti. Diger ögrencinin ise sonucunun beklendigi sirada okul idaresi uzaktan egitime dönüs karari aldi.

Söz konusu vakalar üzerine AEFCM, saglik yetkilileri tarafindan tavsiye edilen önlemlerin uygulanmasina devam edilecegini, Mexico City’de yüz yüze egitime dönüs yapan tüm özel ve devlet okullarinin denetlenmeye devam edilecegini duyurdu.
Kaynak: İHA