Malatya'da Gelinciktepe Deprem Konutlari Için Kura Çekildi

Elazig'in Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de meydana gelen ve Malatya'nin da etkilendigi depremde konutlari hasar görenler için Malatya'nin merkez Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi Gelinciktepe mevkisinde yapilan "3 arti 1" özellikte 306 konut için kura çekildi.

Battalgazi Belediyesi hizmet binasinin yaninda düzenlenen törende konusan Malatya Valisi Aydin Barus, büyük afetin basindan itibaren devletin yaralari sarmak için büyük çaba gösterdigini söyledi.

Felaketin ilk anindan itibaren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimatlari ile bütün bakanlarin ve Malatya'da görev yapan herkesin harekete geçtigini dile getiren Barus, sürecin çok iyi yönetildigini ve Malatya insani için yaptiklari çalismalarin semeresini gördüklerini belirtti.

Barus, söyle konustu:

"Devletimiz sürecin basindan itibaren TOKI vasitasiyla vatandaslarimizin konutlarinin insa edilmesi için her türlü seferberligi ilan etti. AFAD Il Müdürlügümüz tarafindan Malatya'da degerlendirmeye alinan agir hasarli konut sayisi 5 bin 546. Bu konutlarin kentsel alanlardaki miktari 2 bin 316, kirsal bölgede ise 3 bin 230 agir hasarli konutumuz vardi. Bunlardan basvurularini yapan vatandaslarimizdan 3 bin 360'i hak sahibi yapildi. Halen hak sahibi islemleri devam ediyor."

AFAD çalismalari kapsaminda 5 bin 651 konutun ihale edildigini, bunlarin 4 bin 127'sinin kentsel alanlardaki çok katli konutlar, bin 555'in ise köy konutu oldugunu vurgulayan Barus, "4 bin 835 konutun yapimina baslandi. Bugün itibariyla yapimi tamamlanan ve teslim edilen konut sayisi bin 335. Su anda yapim süreci devam eden 3 bin 500 konutumuz var. Bu 3 bin 500 konutumuzu da büyük oranda temmuz ve agustos aylarinda tamamlayarak vatandaslarimiza insallah teslim edecegiz." dedi.

Yapimi devam eden ve insaatina ileriki süreçlerde devam edilecek konutlarla ve teslim tarihleriyle ilgili de bilgi veren Barus, vatandaslarin agir hasarli konutlarinin da yikiminin sürdügünü dile getirdi.

Malatya'da 24 Ocak depreminden sonra da 2 önemli sayilacak deprem yasandigini kaydeden Barus, depremin ardindan artik yüzlerin güldügünü belirterek, söyle devam etti:

"Bugün artik yüzümüz gülüyor. Çünkü Malatya'da yasayan insanimiz için yepyeni yasam alanlari kuruluyor, Gelinciktepe'de, Eski Malatya'da, Yakinca'da, Kaynarca'da... Buralarda yapilan konutlar depreme son derece dayanikli ve kullanisli konutlar. Bu konutlarin bütün vatandaslarimiza hayirli olmasini diliyorum. Insallah herkes diledigi konuta kavusur, orada huzurla yasar, altyapi çalismasinin tamamlanmasi ile birlikte o gittiginiz afet konutlarinin ne kadar güzel oldugunu ne kadar degerli bir yerde oldugunu siz yakinen müsahede edeceksiniz."

AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalik, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakir ve Hakan Kahtali ile Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ve Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder'in de selamlama konusmasi yaptigi törende "3 arti 1" özellikle 306 konut için kura çekilerek hak sahipleri belirlendi.

Kuralarin ardindan hak sahipleri mutluluklarini belirterek, basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere yetkililere tesekkür etti.

"2 arti 1" özellikli 372 konut için de yarin kura çekilecegi kaydedildi.

Kaynak: AA