Kizi PKK Tarafindan Kaçirilan Maide Töremis Aktas, Almanya'da Sürdürdügü Evlat Nöbetini Anlatti Açiklamasi

'Kizim kaçirildiktan sonra bu dünyada cehennemi yasadim' 'Önce eglenecek yerlere, pikniklere götürüyorlar. Güvenini kazandiktan sonra zayif ve güçlü taraflarini tespit ediyorlar, arkadaslik kuruyorlar. Artik zayif yerini yakaladiklari an islemeye basliyorlar' 'Çocugunuz birkaç günlügüne gitti, gelecek diyerek ailelerin duygulariyla oynuyorlar, sonra 'Su anda Irak'ta ya da Suriye'de, ortaligi velveleye verirseniz ölüsünü bile göremezsiniz' deniyor'

SERTAÇ BULUR - Almanya'da terör örgütü PKK tarafindan kizi kaçirilan ve Berlin'de baslattigi evlat nöbeti sayesinde mücadelesini sürdüren Maide Töremis Aktas, "Kizim kaçirildiktan sonra bu dünyada cehennemi yasadim." dedi.

AA muhabirinin görüstügü Aktas, Almanya'da 12 Kasim 2019'da "okula gidiyorum" diyerek evden ayrilan kizi Nilüfer'den bir daha haber alamadiklarini ifade etti.

Basarili bir ögrenci olan kizinin, Berlin'de terör örgütü PKK'yla iltisakli dernege gittikten sonra beyninin yikandigini ve notlarinin düstügünü belirten Aktas, okul degistirmelerine ragmen çocugunun ayni dernegin faaliyetlerine katilmayi sürdürdügünü söyledi.

Terör örgütünce kandirilan gençlerin ailelerinden koparilma sürecini de anlatan Aktas, söyle devam etti:

"Önce çocugunuzla arkadaslik kuruyorlar. Folklor, saz kursu ya da dil kursu adi altinda yani kültür aktiviteleri uygulayacak bir kültür evi olarak lanse ediyorlar ama kültür eviyle alakali hiçbir sey yok. Tamamen çocuklari daga göndermek yani PKK'ya kazandirmak, bütün amaçlari o. Baska amaç yok. Maalesef oradaki Kürtlerin birçogu da halen anlamis degil. Bunlarin amacinin kültür degil de PKK'ya eleman devsirmek oldugunun farkinda degiller. Önce eglenecek yerlere, pikniklere götürüyorlar. Güvenini kazandiktan sonra zayif taraflarini ögreniyorlar, tespit ediyorlar, arkadaslik kuruyorlar. Artik zayif yerini yakaladiklari an islemeye basliyorlar."

- Ailelere uyarida bulundu

Kaçirilan kizini geri almak için defalarca söz konusu dernegin yetkilileriyle görüstügünü ancak herhangi bir sonuç alamadigini anlatan Maide Töremis Aktas, su bilgileri verdi:

"Gittim onlarin yerlerine, 'sakinles, sakin ol, ortaligi velveleye verme. Senin çocugun gelecek...' dediler. Ailelerin duygulariyla oynuyorlar. Önce 'Sakin olun, çocuklariniz birkaç günlügüne gitti, gelecek.' Birkaç gün geçiyor, gidiyorsun halen yok. 'Çocugunla kontaga geçecegiz. Gelecek, gelecek, gelecek...' Çocuk öbür tarafa gittikten sonra 'çocugunuz su anda Irak'ta ya da Suriye'de veya surada burada. Siz eger ortaligi velveleye verirseniz, çocugunuzun ölüsünü bile göremezsiniz' deniyor, aile ne yapiyor? Çocugu ölmesin, ölüsünü görmeyeyim, diye sesini çikarmiyor. Birçok aile çocugunun gidisini bildirmiyor bile. Ümit ediyorlar ki bir gün çocugu geri dönecek ama hiç degilse dosyasi kirlenmemis, teröre, PKK'ya katilmamis. Yani normal yasamina devam etmesi için söylemiyorlar bile."

"Kizim kaçirildiktan sonra bu dünyada cehennemi yasadim" diyen, gençleri terör örgütüne kaptirmamak için ebeveynleri, çok dikkatli olmalari ve çocuklarinin kimlerle arkadaslik ettigini yakindan takip etmeleri konusunda uyaran Aktas, "Özellikle ergenlik çaginda anneler babalar çocuklarina sert çikismasinlar." dedi.

- Diyarbakir anneleri ile bulusmayi planliyor

Çocugunun bulunmasi amaciyla düzenledigi imza kampanyasinin bekledigi ilgiyi görmedigini vurgulayan Aktas, Alman makamlarinin 10 dakikalik görüsme talebini bile programlarinin yogunlugunu gerekçe göstererek geri çevirdigini dile getirdi.

Bu süreçte en büyük destegi Türkiye'den gördügünü, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile Almanya ziyareti sirasinda görüsme imkani buldugunu aktaran Aktas, Türkiye'ye geldikten sonra da Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile görüstügünü hatirlatti.

Aktas, "Içisleri Bakanimiz da bana tam destek verecegini ve bu konunun takipçisi oldugunu, elinden ne gelirse yapacagini söyledi. Kesinlikle devletin bütün imkanlarini kullanip benim çocuguma kavusmam için elinden ne geliyorsa yapacagini söyledi. Bu da beni bir nebze rahatlatti." diye konustu.

Maide Töremis Aktas, evladina kavusmak amaciyla terör örgütüyle mücadelesine destek veren Diyarbakir anneleri ile hafta sonu bir araya gelmeyi planladigini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA