'FDA, Johnson&Johnson'in Baltimore Tesisinde Yapilan 60 Milyon Doz Asinin Atilmasini Istedi'

ABD medyasinda yer alan haberde, ABD Gida ve Ilaç Dairesi’nin (FDA) ilaç sirketi Johnson&Johnson’in Baltimore kentindeki tesisinde üretilen 60 milyon doz Covid-19 asisinin atilmasini istedigi öne sürüldü.

'FDA, Johnson&Johnson'in Baltimore Tesisinde Yapilan 60 Milyon Doz Asinin Atilmasini Istedi'
Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsaminda dünya genelinde asilama kampanyalari hiz kesmeden devam ederken, ABD basininda, Gida ve Ilaç Dairesi’nin (FDA) ilaç sirketi Johnson&Johnson’in Maryland eyaletine bagli Baltimore kentindeki tesisinde üretilen 60 milyon doz Covid-19 asisinin atilmasini istedigi iddia edildi. Haberde, kontaminasyon (yabanci madde etkisi ile kirlenme) süphesi nedeniyle asilarin kullanilamayacagi ve Baltimore’daki tesisi isleten sözlesmeli sirket Emergent BioSolutions’in üretimde uygun adimlari izlemedigi konusunda uyarildigi öne sürüldü. FDA’nin asilarin 10 milyon dozunun ABD’de dagitilmasina veya diger ülkelere gönderilmesine izin verecegi de ifade edildi.

Öte yandan Johnson & Johnson ve Emergent yetkilileri, söz konusu iddialar hakkinda yorum yapmadi.

Nisan ayinda Baltimore tesislerinde yaklasik 15 milyon doz Covid-19 asisinin, 2 maddenin karistirilmasi nedeniyle ziyan oldugu itiraf edilmisti. Olayin ardindan söz konusu tesisteki üretim durdurulmustu. Yaklasik 2 aydir kapali olan tesisin yeniden açilip açilmayacagina henüz karar verilmezken, FDA daha önce yaptigi açiklamada, tesis kayitlarinin ve üretici tarafindan gerçeklestirilen kalite testlerinin sonuçlarinin kapsamli bir incelemesini yaptigini söylemisti.

ABD’de simdiye dek uygulanan Johnson&Johnson asilari, Baltimore’daki tesiste degil, Hollanda’daki fabrikada üretilmisti.

-IHA-
Kaynak: İHA