Diyarbakir'daki Çagri Merkezlerinde Yeni Istihdam Hedefi 5 Bin

Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, Teleperformance, Assistt, Turkcell Global ve Callay çagri merkezlerini ziyaretinde yaptigi konusmada, “Yil sonuna kadar çagri merkezinde çalisan sayimizi 5 bin rakaminin üzerine çikarma hedefimiz var”dedi.

Diyarbakir'daki Çagri Merkezlerinde Yeni Istihdam Hedefi 5 Bin
Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, Diyarbakir’das faaliyet gösteren Teleperformance, Assistt, Turkcell Global ve Callay çagri merkezlerini ziyaret ederek, çalisma alanlarindan yemekhanelere kadar tek tek incelemelerde bulundugu çagri merkezlerinde çalisanlarla sik sik sohbet etti. Ziyareti sirasinda çagri merkezleri yetkililerinden bilgiler alan Vali Karaloglu, incelemelerinin ardindan basina açiklamalarda bulundu.

“Istihdami artiracak en önemli projelerden birisi”

Diyarbakir’in genç bir nüfusa sahip oldugunu belirten Vali Karaloglu, çagri merkezlerini, Diyarbakir’da istihdami artirmak ve issizligi azaltmak noktasindaki en önemli projelerden bir tanesi olarak gördüklerini söyledi.

Vali Karaloglu, çagri merkezlerindeki çalisan sayisini arttirmaya dönük çalismalarinin oldugunu ifade ederek Diyarbakir’daki çagri merkezlerinde çalisan sayisinin yaklasik 3 bin 500 kisi oldugunu, yil sonuna kadar bu sayiyi 5 binin üzerine çikarma hedefinde olduklarini vurguladi.

Vali Karaloglu, kamu olarak çagri merkezlerine her türlü destegi vermeyi sürdüreceklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA