Biçaklanma Sonucu Kalbi Duran Genç, Hastanede Hayata Döndü

Sanliurfa’da biçaklanarak kalbi duran genç, hastanede doktorlarin müdahalesi sonucu hayata döndürüldü.

Biçaklanma Sonucu Kalbi Duran Genç, Hastanede Hayata Döndü
Sanliurfa’da biçakli yaralanmaya bagli olarak kalbi duran 25 yasindaki Eyüp Hayva, tedavi için Sanliurfa Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi. Burada acil serviste tedaviye alinan hasta Hayva, Gögüs Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Funda Cansun’un müdahalesi ile hayata döndürüldü.

Cansun, hastanin tedavi süreci ile ilgili açiklamasinda, “Kesici delici alet yaralanmasina maruz kalan 25 yasindaki Eyyüp Hayva isimli erkek hasta Sanliurfa Egitim ve Arastirma Hastanesi acil servisine sok tablosunda getirildi.

Biçakla yaralanan hastayi acilen ameliyathaneye alirken kalbi durdu. Hizla resüsitasyona baslandi ve acil torakotomi yapildi. Kalpten çikan bir ana damar olan Pulmoner Arter ve gögüs ön duvarinda seyreden ve yüksek kanama potansiyeli olan iki damarda aktif kanama mevcuttu. Hizla bu damarlari onarip ayni anda açik kalp mesaji yaptik. Hastanin yasam savasini kazanmasi beni mutlu etti. Bu tür yaralanmalarda hayatta kalma sansi cerrahi müdahaleye ragmen çok düsüktür. Gösterdikleri çaba için ekip arkadaslarima tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Hasta yakinlari ise saglik personellerine emekleri için tesekkür etti.
Kaynak: İHA