Baskan Yüce Açiklamasi 'Tarimda Ürün Çesitliligini Artiracak Hamlelerimiz Sürecek'

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, AK Parti Il Baskani Yunus Tever ile Erenler Küçükesence’de bin 500 metrekare alan üzerinde olusturulan mantar üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Baskan Yüce Açiklamasi 'Tarimda Ürün Çesitliligini Artiracak Hamlelerimiz Sürecek'
SERA A.S marifetiyle bölgede kurulan 122’ser metrekarelik iki adet üretim tesisinde Büyüksehir Belediyesi tarafindan mantar üretimine baslandi. Dünyada kültürel anlamda bir karsiligi olan istiridye mantarinin içerisinde barindirdigi protein orani, insan sagligina katkisi ve lezzeti ile son yillarin en popüler ürünlerinden biri olduguna dikkat çeken Baskan Ekrem Yüce, kompostlarin üretim odalarina yerlestirildigini ifade etti.

Daha sonra Baskan Yüce, Il Baskani Tever ile birlikte Büyükesence mahallesinde vatandaslarla bulustu, taleplerini dinledi.

Tarimsal ürün çesitliligini artirmak, yeni bakis açilari gelistirmek ve tarimda verimliligi en üst seviyelere çikarmak adina Büyüksehir Belediyesi olarak gerekli adimlari attiklarini dile getiren Baskan Yüce, Küçükesence’de üretim yelpazesine mantari da eklediklerini vurguladi. Yüce, “Istiridye mantari için ilk adimlarimizi Erenler Küçükesence mahallemizde attik. Yaklasik bin 500 metrekarelik alanda olusturdugumuz 112’ser metrekarelik iki üretim odasina kompostlarimizi yerlestirerek üretime hazir hale getirdik. Ortalam 70-80 gülük periyotlarda kompostlardan ürün alacak, yilda 4 kez hasat yapacagiz. Insallah her bir üretim döneminde 4-6 ton arasinda istiridye mantari elde edecegiz. Sehrimiz tarimi için attigimiz bu adimin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Baskan Yüce, istiridye mantarini Sakarya’dan ülkenin farkli noktalari ve dünya pazarina kazandirmak için hazirlik içerisinde olduklarini belirterek, “Mantar üretim tesisimizden edindigimiz tecrübeyi ve gerekli ekipman destegini sözlesmeli tarimsal üretim modelimiz kapsaminda çiftçilerimiz ve girisimcilerimizle paylasacagiz. Bitkisel, hayvansal ve fidan üretimi noktasinda çalismalarimizi da sürdürüyoruz. Tibbi ve aromatik bitkilerin ekimini Melen Botanik Vadisi’nde 3 bin 500 dekar alanda tamamladik. Seracilik Mükemmeliyet ile Fidan Üretim Merkezimizde çalismalarimiz devam ediyor. Salep ve safran ekimini de gerçeklestirdik. Simdi de istiridye mantari üretimi için çalismalarimizi baslattik. Emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum. Tarimsal alanda Büyüksehir Belediyesi var olmaya devam edecek” diye konustu.

Kaynak: İHA