Baskan Günel 'Uydukent'te Tüm Sorunlari Çözecegiz'

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Uydukent’in sorunlarini çözmek için harekete geçti. Uydukent sakinleri ile bir araya gelen Baskan Ömer Günel, yasal engeller nedeniyle 26 yildir sorun yasanan Uydukent’te öncelikli olarak elektrik probleminin çözülecegini belirtti.

Baskan Günel 'Uydukent'te Tüm Sorunlari Çözecegiz'


Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, 26 yildir sorunlarin çözülemedigi Uydukent’te ikamet eden vatandaslarla bir araya geldi. Yaklasik 20 gündür elektrik kesintisinin yasandigi bölgedeki sorunlari yerinde inceleyen Baskan Ömer Günel’e Belediye Baskan Yardimcilari, Seyfi Seyhan Suvari, Oguzhan Turan, Özgür Batçioglu, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri eslik etti.

Uydukent’in sorunlarini çözmek için çalistiklarini belirten Baskan Ömer Günel, deger artis ödemeleri hakkinda da bilgi verdi. Baskan Günel “Aydin Büyüksehir Belediyemizin 1/5000’lik nazim imar planini kabul etmesinin ardindan Kusadasi Belediyesi olarak Uydukent’i 1/1000’lik imar uygulama planina dâhil ettik. 1/1000’lik planin Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan da onaylanmasi ile uzun yillardir yasanan yapi kullanim ruhsati sorununun çözümü noktasinda önemli bir adim atmis olduk. Ancak deger artisi konusu önümüze bir sorun olarak geldi. Bu bizim yaptigimiz bir düzenleme degil. Imar Plan Yönetmeligi’ndeki bu degisiklik, belli parsellerde meydana gelen deger artisini ödemek zorunda birakiyor. Yatiracak oldugunuz paranin sadece yüzde 25’i belediyenin kasasina giriyor. Kalan kismi diger devlet kurumlarina gidiyor. Bu düzenleme yapildi ve buna uymak zorundayiz. Uydukent’in yasanabilir bir site olmasi için biz Kusadasi Belediyesi olarak elimizden geleni yapacagiz. Ama sizin de üzerinize düsen hukuki konular var. Bu konuda da lütfen birlikte hareket edin. Çünkü birlikte hareket etmezseniz size zarar verdigini düsündügünüz insanlara karsi mücadele edemezsiniz” dedi.



"Elektrik problemi çözülüyor"

Elektrik kesintisi sorununun çözümü için AYDEM ile görüstüklerini ifade eden Baskan Ömer Günel, elektrik aboneliginin yapilabilmesi için öncelikle dagitim firmasinin alt yapi sorunlarini halletmesi gerekiyordu. Mevcut sartlarda yeni ruhsatlari vermek zaman alacagindan, konunun aciliyetini göz önünde bulundurarak Imar Kanununun geçici 11. maddesi geregince ruhsatlari verdik. Firma yetkilileri 10 adet trafo yatirimina basladi.

Yilsonuna kadar bitireceklerini belirttiler. Ben Kusadasi Belediye Baskani olarak elektriklerinizin açilmasi için size aracilik yapacagim. Uydukent’teki 3 kooperatifin 258 bin Türk Lirasi gibi toplu bir elektrik borcu var. Bu borcun kapanmasi için nasil bir imkân yaratabilecegimize bakacagiz. Eger altindan kalkilabilir bir rakamsa kaynak yaratarak bu borcu ödeyecegimizin sözünü veriyorum ” dedi.



"Belediye hizmetleri kapida"

Kusadasi Belediyesi’nin Uydukent’te yasanan alt ve üst yapi sorunlarini çözmek için harekete geçtigini belirten Belediye Baskani Ömer Günel, “Yol sorunu yasadiginizin fakindayim. Imkanlar el verdikçe bölgenin alt ve üst yapi problemlerini çözmek için çalisacagiz. Yesil alanlarin bakim ve onarim islerini de programa dahil edecegiz. Ekip arkadaslarim bugün bu bölgede kapsamli incelemelerde bulunacaklar. Uydukent’i kisa sürede belediye hizmetlerimizle daha güzel bir yer haline getirecegiz. Fen Isleri, Temizlik Isleri ile Park ve Bahçeler müdürlüklerimizi, Uydukent’e çok yakin bir bölgeye tasiyacagiz. Bölgede alisveris yapabileceginiz bir market olmadigini da biliyorum. Market açmaya istekli olan varsa burada bizim yerimiz var. Ben hukuk çerçevesinde yeri en uygun sekilde vermeye hazirim” diye konustu.

Kaynak: İHA