Ülkü Ongun Kütüphanesi Yenisehir'de Açildi

Yenisehir Belediyesi, engelli bireyler dahil 7’den 70’e herkesin yararlanabilecegi Ülkü Ongun Kütüphanesinin açilisini gerçeklestirdi. Egitimci ve hayirsever Ülkü Ongun’un bagisladigi kitaplarla Yenisehir Belediyesi Akademide olusturulan kütüphanede, Görme engelli bireyler için sesli kitap bölümü ile sinavlara hazirlanan ögrenciler için bilgisayarlar ve çalisma alanlari da yer aliyor.

Ülkü Ongun Kütüphanesi Yenisehir'de Açildi
İçel’in merkez ilçe Yenisehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, egitim ve bilim yuvasi Yenisehir Belediyesi Akademide kurulan Ülkü Ongun Kütüphanesi, düzenlenen törenle açildi. Ülkü Ongun’un özel koleksiyonu dahil bagisladigi kitaplarla olusturulan kütüphane, içerisinde yüzlerce öykü ve roman kitabi barindiriyor. Engelli bireylerin kolaylikla erisebildigi kütüphanenin açilisina Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit ve Ülkü Ongun’un yani sira CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka ile yazar Ipek Ongun katildi.



“Tüm olanaklarimizla çocuklarimizin yaninda olduk”

Açilista konusan Yenisehir Belediye Baskani Özyigit, göreve gelmeden önce yönetim anlayisini 6 temel ilke üzerine kurdugunu ve bu ilkelerin altini doldurmaya gayret ettiklerini söyledi.

Yapilan arastirmalarda, Türkiye’nin erken çocukluk egitiminde son siralarda yer aldigini ve göreve geldikten sonra Yenisehir Akademi’yi kurarak Erken Çocukluk Egitimi Projesini hayata geçirdiklerini anlatan Baskan Özyigit, “Marmara Üniversitesi ile isbirligi yaptik. Türkiye’de ilk defa erken çocukluk egitimi konusu bizimle açildi. Ilk defa müfredati olusturuldu, ilk kez basimi bizim tarafimizdan yapildi. Bu merkez böyle bir merkez. Burada içerisine yaklasik 3 bin seçkin kitabin oldugu, Ülkü Ongun hanimefendinin özel koleksiyonun da oldugu bir kütüphane olusturduk. O da çok büyük bir katki. Yasamin her alaninda birçok engelle karsilasan engelli vatandaslarimiza yönelik de sesli kitap bölümü olusturduk. Bir bilgisayarimizi da bedensel engelli yurttaslarimiz için ayirdik. Yani her seyi düsünmeye çalistik. Kütüphanemizde olusturdugumuz teknoloji bölümünde bilgisayar ve sifir atik ayristirma egitim platformu da bulunmakta. Ögrencilerimiz burada pandemi döneminde olusturdugumuz EBA destek noktasi, LGS ve üniversite sinavlarina hazirlanabilecekler, çalisabilecekler. Genel Baskanimiz bizlere ‘hizmetlerinize arka mahallelerden baslayin, çünkü orada yasayan vatandaslarimiz hayata bir sifir geriden basliyor’ demisti. Bugün pandemiyi yasadigimiz süreçte bir sifir geride olan vatandaslarimiz maalesef bes sifir geriye düstü, çünkü onlarin bilgisayari yoktu, interneti yoktu ve bilgiye ulasmakta bir kat, iki kat, üç kat daha zorlanir hale geldiler. Iste bu süreçte tüm olanaklarimizla çocuklarimizin yaninda olduk” dedi.



“Dezavantajlari ortadan kaldirmak için üzerimize düseni yapmak zorundayiz”

Kütüphaneler, egitim ve çalisma alanlari olusturarak, çocuklarin egitimde geri kalmamalari ya da dezavantajli durumlarini ortadan kaldirmak için üzerlerine düseni yapmak zorunda olduklarini vurgulayan Özyigit, “Sosyal demokrat belediyecilige bu yakisir. Halkin her kesimine esit hizmet dagitmak hatta ekonomik olarak daha zor durumda olan vatandaslarimizin yasadigi mahallelere pozitif ayrimcilik yapmak, bizlerin yönetim anlayisinda var. Burada yaptigimiz açilis bunlardan bir tanesi olacak. Bizlere destek verdigi için çok degerli büyügümüz Ülkü Ongun hanimefendiye tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kütüphaneye tüm kitaplarini bagislayan Ülkü Ongun da bugünün kendisi için çok özel oldugunu ve çok mutlu oldugunu söyledi.



Açilisi gerçeklestirilen Ülkü Ongun Kütüphanesinden bugüne kadar en fazla kitap alip okuyan Yigit Efe, Ecrin Himoglu ve Mehmet Kemal Aydin’a çesitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA