Turkishtime'in Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Arastirmasinda ERÜ'den 3 Ögretim Üyesi Yer Aldi

Turkishtime’in Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü Ögretim Üyesi ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli liderliginde gerçeklestirdigi “Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Arastirmasi”, Kimya alaninda önde gelen degerli bilim insanlarini bir araya getirdi. Arastirmada Erciyes Üniversitesi’nden (ERÜ) 3 ögretim üyesi yer aldi.

Turkishtime'in Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Arastirmasinda ERÜ'den 3 Ögretim Üyesi Yer Aldi
H-Indeksi degerleri, arastirma alanlari, bilime ve insanliga katkilari, aldiklari ödüller ve patentlerine de yer verildigi çalismada H-indeksi degerine göre ERÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü Ögretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Soylak 1. sirada, Prof. Dr. Serife Tokalioglu 74. sirada ve Prof. Dr. Senol Kartal ise 78. sirada yer aldi.

2017 yilinda baslatilan Bilime Yön Verenler Arastirma Serisi kapsaminda; 2017 yilinda Bilime Yön Veren 100 Türk, 2018 yilinda Tip Bilimine Yön Veren 100 Türk arastirmasini gerçeklestirerek sonuçlari kitap haline getiren ve kamuoyu ile paylasan Turkishtime, söz konusu seriye bu yil Kimya bilimine Yön Veren 100 Türk arastirmasi ile devam etti.

Bu yil hazirlanan arastirma kitabi, kimyanin bes anabilim dalindaki (Organik Kimya, Inorganik Kimya, Analitik Kimya, Fiziksel Kimya, Biyokimya) Türk bilim insanlarini, arastirmalarinin aldigi atif sayisini gösteren ve evrensel kabul gören en yüksek H-indeksi degerine (Google Scholar veri tabani kullanilarak) göre listeledi.
Kaynak: İHA