TIKA, Kazakistan'daki Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Kazakistan'da 110 yetim çocuga kislik ve yazlik kiyafet desteginde bulundu.

TIKA Nur Sultan Koordinatörlügü binasi avlusunda "Erenler Hirkasi" projesi kapsaminda "Yetim gülerse, dünya güler" sloganiyla yardim töreni düzenlendi.

Koordinatör Ismail Gürlek'in ev sahipliginde düzenlenen törene uluslararasi ve Türk kurumlarinin temsilcileri ile basin mensuplari katildi.

Tören kapsaminda, baskent Nur Sultan'da yasayan 110 yetim çocuga kislik ve yazlik kiyafetlerin yer aldigi hediye paketleri dagitildi.

TIKA Nur Sultan Koordinatörü Ismail Gürlek, AA muhabirine yaptigi açiklamada, söz konusu projenin bir sorumluluk projesi olduguna isaret ederek, "Çocuklar hayatimizin, dünyamizin ve yasadigimiz ülkelerin garantisidir. Bu bilinçle baktigimiz zaman onlarla daha iç içe olmak, onlarin sevinçlerine sahitlik etmek bizleri de sevindiriyor." dedi.

Ramazan ayinda "Erenler Sofrasi" programi kapsaminda Kazakistan'da toplamda 1200 gida paketi dagittiklarini belirten Gürlek, "Erenler Sofrasi'nin bir devami olarak 'Erenler Hirkasi' giydirelim dedik. Diger taraftan sürdürmüs oldugumuz bilim, teknoloji, tarim, altyapi, saglik alanlarindaki projelerimizin yani sira bu gibi sosyal sorumluluk projelerinin de bizim için anlami büyük.” degerlendirmesinde bulundu.

Hediye paketlerini alan çocuklar daha sonra bahçede özel olusturulan alanda eglenceli vakit geçirdi.

Kaynak: AA