Sedat Peker Suç Örgütüne Yönelik Istanbul Merkezli 2 Ilde Operasyon

Istanbul ve Sanliurfa'da düzenlenen es zamanli operasyonda, suç örgütü elebasi Peker'in talimatlari dogrultusunda bir is insaninin elindeki 900 bin dolarlik senetleri zorla aldigi iddia edilen F.Ö'nün de aralarinda bulundugu 4 süpheli gözaltina alindi

Istanbul merkezli 2 ilde, Sedat Peker'in elebasi oldugu organize suç örgütüne yönelik operasyonda 4 süpheli yakalandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, yurt genelinde faaliyet gösteren ve "suç islemek amaciyla örgüt kurmak", "nitelikli yagma", "gasp", "rüsvet", "yaralama", "tehdit" ile "kisiyi hürriyetinden yoksun kilma" gibi birçok suça karistigi belirlenen, elebasiligini Peker'in yaptigi suç örgütüyle mücadelesini sürdürüyor.

Emniyet, 9 Nisan'da düzenlenen operasyonda gözaltina alinan ve adli kontrol sartiyla serbest birakilan F.Ö'nün adresinde bulunan senetlere iliskin incelemesini tamamladi.

Polis ekipleri, senet sahipleri ile yaptigi görüsmede, 900 bin dolarlik bazi senetleri sahibi olan is insani Ö.E'nin, geçmis tarihte borsada yatirim yapmalari için bir firmaya senet karsiligi 900 bin dolar verdigini, paranin gelinen süreçte 4,5 milyon dolara yükseldigini ancak firmanin parasini ödememesi üzerine mahkemeye verdigini, mahkeme asamasinda F.Ö'nün, Peker'in talimatlari dogrultusunda is yeri ve aracini kursunlatarak elinden zorla senetleri aldigini bildirmesi üzerine yeni bir çalisma baslatti.

Yürütülen sorusturma kapsaminda, Istanbul ve Sanliurfa'da düzenlenen operasyonda, suç örgütü elebasi Peker'in talimatlari dogrultusunda senetlere zorla el koydugu iddia edilen F.Ö. ile 900 bin dolar karsiligi senetleri is insani Ö.E'ye verdigi belirlenen 2'si kadin 3 kisi gözaltina alindi.

Süphelilerin emniyetteki islemleri devam ediyor.

- Süreç

Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce, 9 Nisan'da Istanbul merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, haklarinda gözalti karari bulunan 63 kisiden 59'u yakalanmisti.

Emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen zanlilardan 13'ü tutuklanirken 9'u adli kontrol sartiyla, 37'si ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilmisti.

Hakkinda gözalti karari bulunan süphelilerden birinin bu süreçte vefat ettigi ögrenildi.

Firari durumda olan ve yurt disinda oldugu tespit edilen elebasi Sedat Peker'in de aralarinda bulundugu 3 kisinin ise yakalanmasina çalisiliyor.
Kaynak: AA