Mugla Büyüksehir Belediye Meclisi'ndeki Tartisma

Büyüksehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Baskanvekili Hürol Önder: 'Cumhur Ittifaki meclis üyeleri bu kanunsuz oylamaya katilmamis ve meclisi terk etmistir'.

Mugla Büyüksehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Baskanvekili Hürol Önder, meclis toplantisi öncesi dagitilan bildiride yer almayan ayet mealinin, okunan metnin basina eklenmesi üzerine yasanan tartismaya iliskin, "Cumhur Ittifaki meclis üyeleri bu kanunsuz oylamaya katilmamis ve meclisi terk etmistir." dedi.

Meclis toplantisinda yasanan tartismanin ardindan Önder ile meclis üyeleri, belediye baskanlari ve AK Parti Il Baskani Kadem Mete, AK Parti Il Baskanliginda basin açiklamasi yapti.

Önder, Mugla Büyüksehir Belediye Meclis Toplantisi'nda, Millet Ittifaki üyeleri tarafindan hazirlanan ve meclis gündeminde olmayan bir bildirinin okundugunu söyledi.

Toplanti öncesi dagitilan bildiride metinde olmayan Bakara suresinin 114. ayeti mealinin, daha sonra metne eklendigini öne süren Önder, bunun üzerine Kavaklidere Belediye Baskani Mehmet Demir'in "ayet eklenen bildirinin meclise sunulmasinin ve bunun tartismaya açilmasinin Kur'an-i Kerim'in inkari anlamina gelecegi" uyarisinda bulunarak mealin metinden çikarilmasini istedigini kaydetti.

Tüm uyarilara ragmen Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün'ün, olayi provoke ederek bildiriyi oylamaya sundugunu savunan Önder, "Gündemde olmayan ve gündeme de alinmayan bir siyasi bildirinin mecliste oylanamayacagi hususunda Cumhur Ittifaki'nca uyarilmasina karsin, Osman Gürün oylama yapmakta diretmis ve kanunsuz bir oylama gerçeklesmistir. Cumhur Ittifaki meclis üyeleri bu kanunsuz oylamaya katilmamis ve meclisi terk etmistir." dedi.

Önder, cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün her Türkiye Cumhuriyeti vatandasinin ortak degeri oldugunu belirterek, "Bizlerin asil görevi Atatürk'ün isaret ettigi muasir medeniyetler seviyesine ulasmada durmaksizin çalismaya devam etmektir. Unutulmamalidir ki meclis toplantilarinin da gerçeklestigi Türkan Saylan Çagdas Yasam Merkezi'nin ismi belirlenirken Cumhur Ittifaki'nca Mustafa Kemal Atatürk kültür merkezi ismi verilmesi önerilmis fakat CHP oylariyla bu reddedilmistir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA