Marmara Denizi Koruma Eylem Plani Istanbul Koordinasyon Merkezi Toplantisi Yapildi

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya: 'Burada bir ayi askin zamandir müsilajla ilgili bir kirlilik söz konusu. Ilk zamandan itibaren Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz konuyu bilim insanlari ile beraber arastiriyordu' 'Basta Orta Dogu Teknik Üniversitesi olmak üzere Istanbul'daki üniversitelerimiz de detayli bir sekilde çalisiyor. Büyüksehir Belediyemiz ve Ilçe Belediyelerimizle birlikte, kamuoyunu dogru bilgilendirmek için bilimin rehberliginde büyük bir hassasiyetle çalistik'

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Marmara Denizi'nde bir ayi askin zamandir müsilajla ilgili bir kirlilik söz konusu oldugunu, ilk zamandan itibaren Çevre ve Sehircilik Bakanligi'nin konuyu bilim insanlari ile beraber arastirdigini belirtti.

Istanbul Valiligi'nden yapilan açiklamaya göre, Marmara Denizi Koruma Eylem Plani Istanbul Koordinasyon Merkezi toplantisi Vali Yerlikaya baskanliginda yapildi.

Toplantiya, Vali Yardimcisi Günay Öztürk, Sahil Güvenlik Marmara ve Bogazlar Bölge Komutani Albay Tayfun Pasaoglu, Ilçe Belediye Baskanlari, Il Müdürleri, ilgili kurum ve kurulus yetkilileri katildi.

Marmara Denizi'ndeki müsilaj kirliligine yönelik Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum'un koordinasyonunda baslatilan ve 22 maddelik Türkiye'nin en büyük deniz temizligi seferberliginin ele alindigi toplantida, Istanbul'da yürütülen çalismalara iliskin kararlar degerlendirildi.

Vali Yerlikaya, toplantida Kocaeli'de yapilan toplantiyi ve Caddebostan Sahili'nde baslatilan müsilaj temizlik çalismalarinin, bilimin isiginda ve kurumlar arasi is birligiyle yürütüldügüne vurgu yapti.

Toplantidaki konusmasinda Marmara Denizi'nin önemine isaret eden Yerlikaya, "Burada bir ayi askin zamandir müsilajla ilgili bir kirlilik söz konusu. Ilk zamandan itibaren Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz konuyu bilim insanlari ile beraber arastiriyordu. Basta Orta Dogu Teknik Üniversitesi olmak üzere Istanbul'daki üniversitelerimiz de detayli bir sekilde çalisiyor. Büyüksehir Belediyemiz ve Ilçe Belediyelerimizle birlikte, kamuoyunu dogru bilgilendirmek için bilimin rehberliginde büyük bir hassasiyetle çalistik." ifadelerini kullandi.

Yerlikaya, çalismalar kapsaminda Valilik bünyesinde Istanbul Koordinasyon Merkezi'nin kuruldugunu belirterek, 5 Haziran'dan bu yana yürütülen çalismalara iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Çalismalarin düzenli olarak takip edilecegini ve her asamasinin kamuoyu ile paylasilacagini aktaran Yerlikaya, katilimcilara tesekkür ederek, istisarenin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Uygulama programinin ele alindigi toplanti, yapilan görüs ve istisarelerle sona erdi.
Kaynak: AA