Kovid-19'U Yenen Hastadan, Saglik Çalisanlarina Duygulandiran Mektup

Tedavi sürecinde kendisiyle özveriyle ilgilenen saglik çalisanlarina yazdigi mektupla tesekkür eden 3 çocuk annesi Rabia Yazikan: 'Oradaki hizmeti hiçbir özel hastanede görmedim. Allah razi olsun, bana çok iyi baktilar. Yogun bakimda bile hepsinin yüzü gülüyordu' Kepez Devlet Hastanesi Yogun Bakim Ünitesi Sorumlusu Dr. Ayça Gümüs: 'Rabia teyze bizi unutmamis, tüylerim diken diken oldu. Çok sasirdim'

AYSE YILDIZ - Tatile geldigi Antalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) oldugu tespit edilince Ramazan Bayrami'ni hastanede geçirmek zorunda kalan kadin, kendisini hayata baglayan saglik çalisanlarindan, yazdigi mektupla helallik istedi.

Kütahya'da yasayan 67 yasindaki Emin ile 60 yasindaki esi Rabia Yazikan, tatil için Antalya'daki yazlik evlerine geldi.

Bir süre sonra Rabia Yazikan ilk basta nezle sanarak önemsemedigi rahatsizligi ilerleyince hastaneye basvurdu.

Akciger tutulumu olan ve Kovid-19 testi pozitif çikan Yazikan'in tedavisine bir süre evinde devam edildi. Rahatsizligi ilerleyince ambulansla Kepez Devlet Hastanesine kaldirilan Yazikan, nefes almakta güçlük çektigi ve degerleri kötülestigi için Ramazan Bayraminin ilk günü yogun bakim servisine alindi.

Burada tedavisi bir hafta süren Yazikan'in moralini yüksek tutmak için doktor ve hemsireler büyük çaba gösterdi, sürekli iletisim kurmaya çalisti. Hastanin sikilmamasi için çok sevdigi gazete, bulmaca temin edildi, hemsirelerin yaptigi Türk kahvesi ikram edildi.

Bir hafta da Kovid-19 servisinde tedavisine devam edilen Yazikan, taburcu edildikten sonra kendisine gerek basarili tedavileriyle gerekse güler yüzleriyle hayata baglayan saglik çalisanlarini unutmadi.

Yazikan, mektup yazdigi saglik çalisanlarina, hediye göndererek helallik istedi. "Hastanenizde 15 gün boyunca çok iyi tedavi olduk. Yogun bakimdaki her çalisanla tek tek helallesmek isterdim ama olmadi. Allah sizin gibi hekimleri basimizdan eksik etmesin" sözlerinin yer aldigi mektubu okuyunca duygulanan saglik çalisanlari, Rabia Yazikan ile telefonda görüntülü konusarak, tesekkür etti.

- "Yogun bakimda bile hepsinin yüzü gülüyordu"

Üç çocuk annesi Yazikan, ilk basta önemsemedigi rahatsizliginin zamanla çok ilerlemesinden dolayi zor günler geçirdigini söyledi.

Saglik durumunun her geçen gün daha da agirlastigini aktaran Yazikan, "Oradaki hizmeti hiçbir özel hastanede görmedim. Allah razi olsun, bana çok iyi baktilar. Yogun bakimda bile hepsinin yüzü gülüyordu. Tedavileri, yemekleri, temizligi bes yildizli bir otel konforunda." dedi.

Emin Yazikan ise esi yogun bakima alindiktan sonra acil servisin önünde beklerken Kepez Devlet Hastanesi Bashekimi Ramazan Gürkan'in yanina gelerek moral verdigini, bayramda dahi yalniz birakilmadiklarini dile getirdi.

-"Hasta geldiginde durumu çok kötüydü"

Kepez Devlet Hastanesi Yogun Bakim Ünitesi Sorumlusu Dr. Ayça Gümüs, Kovid-19 servisinde 1,5 yildir ekip olarak canla basla çalistiklarini ifade etti.

Yogun bakima alinan Yazikan'a yüksek oksijen tedavisi uygulandigini anlatan Gümüs, sunlari kaydetti:

"Rabia teyzeye sanki akrabamizmis gibi yaklastik. Bize mektup göndermis, mutlu olduk. Bize en güzel hediye, hastalarin iyileserek hastaneden çikmasidir. Ilk geldiginde akcigerlerinde yaygin tutulum vardi, durumu çok kötüydü. Hastanin toparlanmasina çok sevindik. Yogun bakimdan çikan hastalarin çogu genelde bizi hatirlamaz. Ama Rabia teyze bizi unutmamis, tüylerim diken diken oldu. Çok sasirdim."

Kovid-19 servisi hemsirelerinden Yonca Pakkan, durumu agir olan her hasta için üzüldüklerini, hepsini hayata baglamak için mücadele ettiklerini söyledi.

Hastalarin tibbi tedavi kadar morale de ihtiyaci oldugunu vurgulayan Pakkan, "Hastayla olabildigince iletisimde oluyoruz. Yakinlarinin da akli burada kalmasin diye bilgi veriyoruz. Rabia teyzenin Türk kahvesi talebi olmustu. Biz de kahve yapip, ikram ettik." dedi.

- "Bizi de duygulandirdi"

Saglik çalisani Serdar Kaya, yogun bakima gelince tedirgin olan kadinin sakin olmasi için moral verdiklerini, zamanla "Bulmaca çözmeyi çok sevdigini" söyleyince yardimci olduklarini belirtti.

Hastanin entübe edilmedigini ancak durumunun agirlastigini vurglayan Kaya, "Nefes alamiyordu, onun için yogun bakimda uzun süre kaldi. Bazen çikmak istedigini söylüyordu ama biz iyilesmeden göndermek istemedik. Saglikli sekilde taburcu ettik. Bize mektup ve hediye göndermis. Tesekkür ediyoruz, bizim için motive edici bir durum. Mektupta duygularini ifade ediyor, helallik istiyor. Bizi de duygulandirdi. Hakkimiz tamamiyla helal olsun ki bu bizim görevimiz." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA