Kizilay 2021 Kurban Fiyatlarini Belirledi

Kizilay Malatya Sube Baskani Ramazan Soylu, kurbanlarini vekalet yoluyla kestirecekler için 2021 fiyatlarinin belirlendigini bildirdi.

Kizilay 2021 Kurban Fiyatlarini Belirledi
Kizilay Malatya Sube Baskani Ramazan Soylu, vekalet yoluyla kurbanlik kestireceklere yardimci olduklarini aktardi. Soylu, Türkiye dahil 21 ülkede toplam 150 bini askin hisseli kurban kesmeyi hedefledigini vurgulayarak, "2021 yili için vekalet bedeli ise yurt içi ve yurt disi bin 50 lira olarak belirledi. Yurt disindan vekalet vermek isteyenler ise 125 dolar veya 105 euro bedel karsiliginda bir hisselik vekaletini Kizilay’a verebilecek" dedi.



"Vekaletle kurban kesiminde Kizilay modeli örnek oluyor"

Vekaletle kurban kesiminde Kizilay’in modelinin örnek olduguna dikkat çeken Soylu, "Vekalet veren vatandaslar için veterinerler tarafindan seçilen kurbanliklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulundugu ortamda dini kurallara uygun bir sekilde son derece hijyenik ortamlarda kesilecek. Kesilen kurbanlar yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarinda kavurma veya kiyma konservesi haline getirilecek ve yil boyunca ihtiyaç sahiplerine dagitilacak. Yurt disinda ise kurbanlar anlik olarak pay edilerek dagitilacak. Tüm bu süreçler kameralar tarafindan kaydedilecek ve vekalet sahiplerine bilgi verilecek" seklinde konustu.



Soylu, vekaletin nasil verilecegine iliskin de, “Hayirseverler vekaletlerini bankalarda bulunan Türk Kizilay bagis hesaplarindan, internet bankaciligindan, tüm PTT Islem Merkezlerinin 2868 nolu Türk Kizilay Posta Çeki hesabindan, www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kizilay ücretsiz danisma ve bagis hattindan, mobil uygulamadan ve Ilimiz Malatya Kizilay Subede ve Il genelinde açmis oldugumuz Kurban bagis stantlarimizda verebilecekler” diye konustu.

Kaynak: İHA