Kapadokya Üniversitesi, Asçilik Atölyeleri Ile Ögrencilerin Kariyerine Isik Tutuyor

Kapadokya Üniversitesi, Türkiye’nin çesitli illerinden ögrencilerin katilimi ile Asçilik Atölyeleri düzenledi.

Kapadokya Üniversitesi, Asçilik Atölyeleri Ile Ögrencilerin Kariyerine Isik Tutuyor


3-4 Haziran 2021 tarihlerinde Kapadokya Üniversitesi Uçhisar Sanat Yerleskesinde pandemi kosullari dikkate alinarak yapilan atölye çalismalarinda, Ögretim Görevlileri Sef Cem Aydogdu ve Sef Melih Içigen, Italyan ve Meksika mutfagindan lezzetli yemekleri ögrencilerle birlikte yapti. Ögrencilerin egitim ve kariyer planlamalarina destek olma amaci ile Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü ile Asçilik Programi tarafindan yapilan etkinlikte ögrenciler, Italyan ve Meksika mutfagi lezzet egitimlerinin ardindan uygulama mutfaginda hünerlerini sergiledi. Mesleki ve teknik bilgilerini ögrencilerle paylasan Sef Melih Içigen, atölye çalismalarinin ilk gününde Italyan mutfagindan taze makarna yemegini, Pomodoro (domates) sos ve Alfredo (tereyagli krema) sos ile ögrencilerle birlikte hazirlayarak sunum yapti. Içigen, egitime katilan ögrencilerin gün sonunda mutfaktan mutlu ayrildiklarini ve yemege karsi olumlu yönde sempatilerinin olustugunu belirterek, “Yaklasik iki yildir benzer atölye egitimlerimiz ile ögrencileri mutfaga hazirliyoruz. Bugün de Asçilik ve Gastronomi alanlarinda neler yapilir, nasil bir egitimden geçilir; bunlari ögrencilere aktarmaya çalistik.” ifadelerinde bulundu. Atölye egitimlerinin ikinci gününde ise Sef Cem Aydogdu, Meksika mutfagindan Quesadilla yemegini ve Guacamole sosunu ögrencilerle birlikte yapti.

”Gastronomi ve asçilik oldukça popüler bir hale geldi”

Gastronomi ve asçilik alanlarinin son yillarin en popüler meslek dallari arasinda oldugunu belirten Cem Aydogdu, bilgi ve tecrübeye dayali egitimin önemine dikkat çekti. Aydogdu, “Gastronomi ve asçilik alanlarinda bilgi ve tecrübeye dayali profesyonel çalismalarin nasil yapildigini iki günlük mutfak atölyelerimizle ögrencilere yasatmak istedik. Mutfaktan keyif alan, çesitli yemeklerin tadina bakmak isteyen ve üniversitemizin atmosferini merak eden katilimcilarimizla bugün Meksika mutfagindan bir yemek yaptik. Dün Melih Hocamiz ile Italyan mutfagi üzerinde durduk. Sonraki günler belki Uzak Dogu ya da Osmanli, Türk mutfagindan örnekler yapacagiz. Genel olarak katilimcilarin egitim çalismalarimizdan oldukça keyif aldigini gözlemledim. Tüm bu egitimler yarinin sefleri olacak ögrenciler için hem iyi bir etkilesim hem de kendileri için iyi bir bilgi ve tecrübe kazanimi oluyor” dedi.



“Asçilik egitimimize kurulusumuzdan beri devam ediyoruz”

Kapadokya Üniversitesinin 2005 yilindan beri asçilik egitimi verdigini hatirlatan Aydogdu, “Gastronomi ve asçilik son yillarin en popüler meslek dallari arasinda. Üniversitemizde Asçilik programimiz iki, Gastronomi ve Mutfak Sanatlari bölümümüz ise dört yillik. Özellikle kurulusumuzdan beri egitimini verdigimiz Asçilik programi ile bu alana ne kadar önem verdigimize dikkat çekmek isterim. Mutfagimizda ve diger egitim alanlarimizda, ekipman noktasinda ögrencilerimize ne gerekiyorsa sagliyoruz ve çok yogun bir uygulama egitimi veriyoruz. Bunun da oldukça iyi etkileri ögrencilerimize yansiyor. Günümüzde televizyondan da izleyebildigimiz üzere artik mutfak seflerinin altyapilari hem bilgi hem tecrübeye dayali olmak zorunda. Mutfakta sadece tecrübe tek basina yeterli olmadigi gibi bilgi de tek basina yeterli degil. Birikimimizi derslerimizde, egitimlerimizde ögrencilere aktariyoruz. Bu da onlarin sektöre bilgi ve tecrübe anlaminda hazir bir hale gelmelerini sagliyor" diye konustu.



Asçilik Atölyesi sonunda Kapadokya Üniversitesi tarafindan ögrencilere katilim sertifikasi verildi.

Kaynak: İHA